"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan Latin Amerika turuna çıkıyor

05 Şubat 2015, Perşembe 16:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10-13 Şubat arasında Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya, Küba ve Meksika'ya resmi ziyaretlerde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kolombiya, Küba ve Meksika'ya resmi ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, 10-13 Şubat arasında bazı bakanlar, bürokratlar ve işadamlarıyla Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya, Küba ve Meksika'yı ziyaret edecek.

Güney Amerika'da yapılacak tur, 1995'ten bu yana bölgeye Türkiye'den Cumhurbaşkanı seviyesinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olacak.

Bu ziyaretlerden ikisi, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto'nun 2013, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un 2011'de Türkiye'yi ziyaretlerine mukabelede bulunma niteliği taşıyor.

Ziyaretler sırasında, üç ülkeyle ikili, bölgesel ve uluslararası gündemdeki konuların kapsamlı şekilde ele alınması ve farklı alanlarda çeşitli anlaşmaların imzalanması öngörülüyor.

Ayrıca bu ülkelerde düzenlenecek iş konseyi toplantıları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a refakat eden işadamlarının yerel muhataplarıyla bir araya gelmelerine, karşılıklı yatırım ve ticaret projelerini değerlendirmelerine, mevcut projeleri de geliştirip daha üst seviyelere taşımalarına imkan sağlayacak.

Türkiye'nin, Güney Amerika'daki iki stratejik ortağından biri olan Meksika başta olmak üzere, bölge ülkeleriyle her alanda ilişkilerinin güçlendirilmesini hedefleyen bu ziyaretler, gelecek süreçte aynı kararlılıkla ve artan ivmeyle devam edecek.

AA

Okunma Sayısı: 1372
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı