"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: Neymiş, dövizmiş, neymiş kurmuş, geçin o işi geçin

10 Ağustos 2018, Cuma 23:04
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tutturmuşlar kur mur filan falan. Bırakın geçin bu işleri. Biz işimize bakalım daha iyi olacak. Hiç üzülmeyin gereği neyse o olur. Haklarımızdan taviz vermeyiz. Adaletse gereği neyse onu yaparız. Döviz kuru üzerinde ülkemize yönelik tüm saldırılara rağmen inşallah 2.çeyrekte de büyümeye devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt’taki ziyaretlerinin ardından kamu ve özel sektör tarafından gerçekleştirilen tesislerin açılışını gerçekleştirmek ve seçimlerde gösterdikleri desteklerinden ötürü teşekkür konuşması yapmak üzere Gümüşhane’ye geldi. 

‘GEÇİN O İŞİ GEÇİN’

‘Neymiş, dövizmiş, neymiş kurmuş, geçin o işi geçin’ diyen Erdoğan şöyle konuştu:

“Tüm bunar bir aşk işi, aşk. Sıradan olmuyor, eğer âşıksanız olur, dertliyseniz olur. Biz bu millete aşığız. Neymiş, dövizmiş, neymiş kurmuş, geçin o işi geçin. Aşıklıya Bağdat yakındır. İşte biz onun için buraları açtık geliyoruz. Böylece daha önce tek yol olarak hizmet veren mevcut yoldaki transit trafiği şehir dışına alarak, çift gidiş çift geliş şeklinde Gümüşhane’mize kazandırıyoruz. Gümüşhane üzerinden doğu-batı kuzey-güney istikametinde yolculuk yapan vatandaşlarımız da, daha güvenli daha konforlu bir seyahat imkânı götürüyoruz. Çevre yolundan hizmete girmesiyle tarihi İpek yolu güzergâhının en önemli durak noktalarından olan Gümüşhane'nin cazibesinin de ben artacağına inanıyorum. Onun için pestilleri de falan biraz fazla hazırlayın. Sadece pestil için buraya gelenler çok olacak.”

'HUKUK İLKELERİNİ RAFA KALDIRANLAR BİZE DEMOKRASİDEN BAHSEDEMEZ'

Erdoğan, son haftalarda ABD ile Türkiye arasında meydana gelen Rahip Brunson gerginliğinin ardından, ABD'nin Türkiye üzerinde uygulamaya çalıştığı ekonomik yaptırımlarla ilgili konuştu.

Erdoğan, kimsenin Türk milletine ekonomik manipülasyonlarla diz çöktüremeyeceğini söyleyerek, şunları söyledi:

"Ekonomik manipülasyonlar üzerinden bize diz çöktüreceğiniz zannedenler, anlaşılan bu milleti hiç tanımıyorlar. Koyunlarında büyüttükleri malikhanelerde ağırladıkları FETÖ'cü alçaklarla ilgili hiçbir adım atmayanlar, kusura bakmasın bize hukuk dersi veremez. Yüzlerce insanımızı hunharca katledenlerle ilgili en temel hukuk ilkelerini rafa kaldıranlar bize demokrasiden bahsedemez. Bu millete tehdit dili şantaj dili kullanamaz. Hele hele bu millete kabadayılık hiç sökmez. Biz bu güne kadar adı, sanı, cüssesi ne olursa olsun tüm devletlerle, eşitliği ve karşılıklı saygıyı esas alan göz hizasında bir ilişki kurduk. İkili münasebetlerimizde, saygıyı asla elden bırakmadık. Sorunları, şantaj, tehdit ve baskıyla değil, diyalogla çözmenin yollarını aradık. Gerilim yerine sükuneti, çatışma yerine işbirliğini isteyen taraf olduk. Bu gün de aynı yerdeyiz, aynı ilkeleri savunuyoruz. Her zaman ifade ettiğim gibi, sıkılı yumruklarla müdafaa olmaz. Müdafaa için elinizi açacaksınız. Meselelerin çözümü sükunettir, suhulettir, müzakere ve diplomasidir.  Bunun dışındaki her çözüm yolu, çıkmaz sokak olacaktır. Kimsenin tehditle, ceza ile yaptırımla bu millete, bu aziz millete attıracağı tek bir adım olamaz. Bu süreçte doğruları söylemekten, hak bildiğimiz gerçekleri ifade etmekten asla imtina etmeyeceğiz. Sürecin sonunda muhataplarımız nezdinde de aklı selimin galebe çalacağına inanıyorum"

DHA

Okunma Sayısı: 1906
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı