"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: Peygamberimiz (asm) zulme ve adaletsizliğe asla rıza göstermezdi

23 Nisan 2017, Pazar 00:06
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kutlu Doğum Programı'ndaki konuşmasının başında, yarın gece idrak edilecek Miraç Kandili'ni tebrik ederken, kutlu doğumun herkes için manevi silkinişe ve yeniden dirilişe, bu yıl "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" temasıyla düzenlenen kutlu doğum etkinliklerinin, millet, İslam ümmeti ve tüm insanlık için kurtuluşa vesile olmasını temenni etti.

Kur'an-ı Kerim'de Hazreti Muhammed'in -Aleyhissalatu Vesselam- "en güzel örnek" olduğunun belirtildiğini aktaran Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onun hayatı, sadece ümmeti için değil, kendisinden sonra gelen tüm insanlık için de en güzel rehberdir. Resul-i Ekrem'in ahlakı, tavsiyeleri ve sünnet-i seniyyesi, Müslümanlar için dünya ve ahiret saadetinin pusulasıdır. Enes bin Malik, Resulullah Aleyhissalatu Vesselam için 'İnsanların en güzel huylusuydu' dedikten sonra onu nasıl tarif ediyor. 'Allah'a yemin olsun ki Resulullah'a 10 sene hizmet ettim. Bu süre zarfında yaptığım veya yapmadığım bir işten dolayı beni ne azarladı ne tahkir etti ne de bir defacık bana surat astı.' O, insanların en müşfiki, en merhametlisi, en naziği idi. Affetmeyi sever, kimseyi incitmez, düşmanlarının dahi iyiliğini isterdi. Herkese karşı güler yüzlü, güzel yüzlü olan Peygamberimiz, hayatta karşılaştığımız sıkıntılar karşısında sabretmeyi, kanaatkar olmayı tavsiye ederdi. O, paylaşmayı severdi, bir öğünlük yemeğini bile olmayana verdiği için hem kendisinin hem de ailesinin aç sabahladığı çok geceler olurdu. 

Cenk meydanlarına yiğit bir komutan, torunlarına merhametli bir dede, eşlerine ideal bir koca olan Peygamberimiz, şahsının tabulaştırılmasına asla rıza göstermezdi. O, bir denge misaliydi, timsaliydi. Yalnızlığa, inzivaya önem verirdi ama aynı zamanda hastaları, dostlarını, komşularını ziyaret eder, her fırsatta halkın arasına katılırdı. Allah'ın emirleri çiğnendiğinde kesinlikle tepkisiz kalmaz, bilhassa zulme ve adaletsizliğe asla rıza göstermezdi. İsrafı sevmediği için cimriliği de sevmezdi. Zengin fakir, genç yaşlı ayırt etmez, yardıma ihtiyacı olan herkesin yardımına koşardı. Çocukları bilhassa 'dünyadaki iki reyhanım' dediği torunlarını çok severdi. Çocukların mescitte namaz kılınırken daha yaptıkları yaramazlıklara kızmaz, aksine onların gönüllerini alırdı."

Erdoğan, "Güzel huy, merhamet, sabır, kanaat, paylaşma, dengeli olma, affetme, inanç söz konusu olduğunda taviz vermeme, çocuk sevgisi... Şöyle kendimizden başlayarak, çevremize, ülkemize, İslam dünyasına, tüm insanlığa bir bakalım. Acaba Peygamberi Zişan Efendimizin bu tavsiyelerinden, bu özelliklerinden ne kadarını hayatımızda uygulayabiliyoruz?" diye konuştu.

***

Konuyla ilgili benzer içerikler:

Okumak için tıklayınız:

İnsanlık O'nun (asm) getirdiği esaslara muhtaç: Ecnebî filozofların tesbitleri...

Görmez: Yeniden iman ile eman arasındaki ilişkiyi hatırlamak zorundayız

Adalet Peygamberinden mesajlar

Adalet, Kur’an’ın gösterdiği yol ile olabilir

Veda Hutbesi...

Hz. Peygamber (asm) ve güven toplumu

Bediüzzaman, Mevlid-i Nebevi hakkında ne diyor?

“Levlak hadisi uydurma diyenler var. Bu hadisin durumu nedir?”

‘Levlake’ hadis-i kudsîsi, Big Bang Teorisi ve Peygamberimiz (asm)

“Levlake” Hadisini destekleyen ayet var mıdır?

 

AA

Etiketler: erdoğan
Okunma Sayısı: 5042
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Fatih

    23.4.2017 19:02:31

    en aci veren sey, butun bunlari dinleyenlerin hic tepki vermemesi, soyleyen bi sekilde soyluyorda, dinleyenlerden hic tepki gelmemesi daha korkunc. Musluman bilinen bir toplumda adaletin zerresi kalmamis, kafir memleketlerde (AIHM) adalet arar olmus isek, vebali cok buyuk yuklerin altina girmisiz demektir

  • Abdullah Çelik

    23.4.2017 13:33:23

    Neylersin ki! Nasıl da acıtıcı! Güç kimde ise o haklıymış! Bir zamanlar laik cephesi, şimdide yeni müslümanlık! Benlikler yanmış tutuşmuş! Gerçeğe doğru derken: Resulullah Mekkenin fethinde giriş yaparken mütavazilikten devesinin boynuna doğru başını eğerek giriyordu Hz.Ömer Hutbede kadından-ona verilecekten konuşurken, yaşlı kadının biri karşı durur, Resulullah fazla verin derdi diyerek anlatınca, kürsüden iner ve ey Ömer dinini şu yaşlı kadın kadar bilmiyorsun demişti. Hz Fatih bir yahudiyle kadının karşısında ayakta- eşit yargılanmıştı da suçlu bulunmuştu. Yine Şeyh Şamil, Rus'lara bir anlaşma adına haber gönderen seksen yaşındaki anasına kurallar gereği sopa vurulmasını emretmiş, dayanamaz ölür denince adalet gereği kendisine vurdurtmuştu. Hey gidi Müslümanca günler hey! Siz meğer neymişsiniz? Bugünler mi, ah bugünler! Müjde mi? Korkutma mı? Ne dersiniz?

  • Selahattin

    23.4.2017 08:58:22

    Müslümanlağın 1400 yıllık tarihinde ne çektiysek içimizdeki "dili Ali kalbi Muaviye" olanlardan çektik... İnanmadıkları ama dillerinden de düşürmedikleri adalete birgün kendilerinin de ihtiyacı olur İnşaAllah...

  • Hayıri Hayırcı

    23.4.2017 07:27:23

    Tek kelime HaHahaas

  • ozkan

    23.4.2017 05:08:41

    Zulme ve adeletsizlige rıza göstermezdi elbet. Hele de bunu yapanlara mahşer günü nasıl davranacak acaba gönüller sultanı s.a.v

  • Rabia akyildiz

    23.4.2017 00:39:13

    Lütfen yazimi yayinlayin sayin editör .sorumluluk benim Allahdan başka kimseden korkum yok benim Severken desteklerken iyiidik, eziyete ugruyoruz yuvalarimiz dagiliyor demek suçmu ......

  • Rabia akyildiz

    23.4.2017 00:36:19

    Hayirli kandiler cumhurreis,.....im. Peygamberimizin zulm ve eziyet etmediğini ...? İdrak edebildiniz sonunda !ama malesef tatbik edemiyorsunuz Ceza evindeki bu asil türk milletinin gercek suçlululardan ayirt edip bir an önce serbets birakmaz iseniz vallahide bilâhide peygamber yolunda degilsiniz ,bizler size küsüs kirginiz ve yarin mahşer gününde peygamberimize haksiz yere aylarca hüzün ve göz yaşi içinde caresizce bekledik ya rasülâllah diyeceğim. Mirac geceleri mazlumlarin nidasini gök yüźüne taşiyacak yarin gece ,bu nidaya arşı âlâ titreyecek Rabbimizle görüşülecek ....bizler madur ediliyoruz denilecek ... sizlerde Rabbime cevabinizi hazirlayiniz...vesselammm .

  • Ali Tam

    23.4.2017 00:35:54

    Bu alametler Baskanin Hilafeti uhdesine alacagini isaret eder gibi. Diyanet Riyaseti kaldirilacak gibi bir his... Ayasofya yakin zamanda ibadete acilacak mi dedirtiyor sanki!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı