"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: Ucube inşaatlar yaptık, İstanbul'un güzelliğine yanlışlık yaptık

01 Temmuz 2016, Cuma 17:24
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'a çok yanlışlar yaptık. Onu da söyleyeyim. Ucube inşaatlar yaptık. Bu ucube inşaatlarla maalesef İstanbul'umuzun o güzelliğine bizler yanlışlık yaptık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ tarafından Küçükçekmece'de yaptırılan ve Gümüşdağ'ın anne ve babasının adı verilen Fethiye-Hasan Gümüşdağ Camii'nin açılışını yaptı. Burada yaptığı konuşmada, "Ucube inşaatlar yaptık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ucube inşaatlarla maalesef İstanbulumuzun o güzelliğine bizler yanlışlık yaptık" dedi.

İstanbul'a yanlışlar yaptık

Açılışın ardından cuma namazını kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiden çıktığında toplanan kalabalığa hitaben konuştu. Osmangazi Köprüsünün açılışını yaptıklarını hatırlatan ve belediye başkanlığı döneminde İstanbul için yaptıklarından söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul için hep birlikte elimizden geleni yapacağız. Ama İstanbul'a çok yanlışlar yaptık. Onu da söyleyeyim" dedi.

"Ucube inşaatlar yaptık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu ucube inşaatlarla maalesef İstanbul'umuzun o güzelliğine bizler yanlışlık yaptık. İşte şimdi birçok yerlerde diyoruz ki, 'kentsel dönüşüm yapalım'. Diyorlar ki, 'yok'. Yahu yapmayın, etmeyin. Gelin bunu yapalım. Yahu diyor, 'benim burda 6 kat binam var'. 'benim 6 çocuğum var'. Yahu ben fazla çocuğun olmasın demiyorum. Ama bak öbür tarafta da bir kat olan var. Şuraları şöyle bir düzene sokalım. İmar planlamalarıyla bir kentsel dönüşüm yapalım. Allah göstermesin bir yangın olduğu zaman, itfaiye aracı giremiyor. Böyle yanlışlar var. Allah göstermesin, bir deprem olsa, o depreme dayanıklı olmayan binalar var. Bunları şimdiden yıkalım ki, depreme dayanıklı binalar olsun. Ama ne yazık ki bu konuda bir dirençle karşı karşıyayız. Gelin bize yardımcı olun, bu kentsel dönüşümleri yapalım. Ben Cumhurbaşkanınız olarak bunu söylüyorum. Dost acı söyler. Ama gerçeği söyler. İstiyorum ki, canımız yanmadan bunları böyle yapalım. Bu adımları atalım. İstanbulumuzun güzelliğine gölge düşürmeyelim."

DHA

Okunma Sayısı: 2254
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    2.7.2016 15:15:44

    İSTANBUL neki ülkede ve dünyada öyle UCUBELİKLER yaptın ve yaptınız ki o nedenle ÇAM ÜSTÜNE ÇAM DEVİRMEDE RAKİPSİZSİNİZ HEMDE AÇIK ARA.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı