"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan ve Yıldırım'dan Suriye operasyonuna ilişkin açıklama

14 Nisan 2018, Cumartesi 14:03
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İngiltere Başbakanı Theresa May arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, Suriye’deki son gelişmeler ele alındı. 

İngiltere Başbakanı May’in Suriye rejimine karşı düzenledikleri operasyon hakkında bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye’nin kimyasal silahların kullanımını öteden beri net bir şekilde kınadığına dikkati çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye rejiminin gerek kimyasal gerek konvansiyonel silahlarla gerçekleştirdiği zulmün sona erdirilmesi ve Suriye halkının kalıcı barış ve huzuru için tek yolun siyasi çözüm olduğunu belirtti. 

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölgede gerilimin daha fazla tırmandırılmamasının önemini de vurguladığı kaydedildi.

***

Yıldırım: Daha fazlasına ihtiyaç var

Başbakan Yıldırım, "7 yıldır Suriye'de insanlar katlediliyor, vahşet devam ediyor, sadece kimyasal silah kullanıldığı zaman mı insanlığınız aklınıza geliyor." dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde Suriye'de alçak rejimin kimyasal silahlarla çocukları, masum insanları katlettiğini hatırlatan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"Birdenbire dünyanın vicdanı olarak kendilerini gören ülkeler seslerini yükselttiler. Peki, 7 yıldır Suriye'de insanlar katlediliyor, vahşet devam ediyor, sadece kimyasal silah kullanıldığı zaman mı insanlığınız aklınıza geliyor? Bugüne kadar neredeydiniz? Tabii ki ne kimyasal silahla ne de normal bir silahla hiçbir insan hayatına kastetmeyi bizim inancımız da bizim hukukumuz da asla kabul etmez. Ancak, Suriye'de çözüm isteyenlerin göstermelik vicdan istismarıyla değil, gerçekten sorumluluk alarak bu vahşetin sona erdirilmesi için daha çok çalışmaları gerekiyor. 

***

Tıklayınız:

Rusya: 103 güdümlü füzeden 71’i engellendi

'Saldırıda İncirlik Üssü kullanılmadı'

Putin'den sert açıklamalar

AB Konseyi Başkanı Tusk, Suriye operasyonunu değerlendirdi

Kalın'dan Suriye'deki ABD operasyonuna ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı: Memnuniyetle karşılıyoruz

ABD'den Suriye rejim güçlerine operasyon: Türkiye'den ve dünyadan ilk tepkiler!

 

AA

Okunma Sayısı: 2037
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ferhat

    14.4.2018 16:16:17

    Bir yanda astana sürecine katılıp Rusya ve İranın yanında yer alıp öbür yanda Kimyasal silah yalanı ile (Abd nin klasik yalanlarından biri -Kitle imha silahları gibi -Irakı hatırlayın) suriyeye saldıran Abd nin yanında yer alıyoruz. .Omurgalı bir dış siyasetimiz yok .Peki Türkiye ne yapıyor? Haçlı füzeleri ile Suriyedeki sivil müslümanların bombalamasının yani ABd nin yanında yer alıyor.Hemde Pkk ya silah veren ABd nin .AKp iktidarının dış politikası çelişkiler yumağı olmuş durumda.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı