"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Erken seçim alternatifler arasında görülmemeli'

18 Haziran 2015, Perşembe 10:15
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, seçimlerden çıkan sonucun koalisyon olduğunu, erken seçimin alternatifler arasında görülmemesi gerektiğini belirterek, "Millet bunu demedi, millet AK Parti'ye 'Hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz, yüzde 41 oy veriyoruz ama uzlaş' dedi" ifadelerini kullandı.

Zeybekci, İtalya'dan dönerken uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İş dünyasının siyasi partileri ziyaretleri ve seçimlere ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine Zeybekci, seçimlerin ardından tam gün süren toplantılarda sonuçları değerlendirdiklerini belirtti. Zeybekci, şu değerlendirmede bulundu:

"7 Haziran seçimlerinin en kesin mesajı şudur; bu millet AK Parti'ye yüzde 41 oy vererek, 'Hükümeti kurmayı, ülkeyi yönetme görevini sana veriyorum ama yanına ortak alacaksın veya başkalarıyla uzlaşacaksın, uzlaşarak koalisyonla hükümet edeceksin' diyor. Seçimlerin bir cümlelik özeti bu, biz bunu gayet iyi anladık. Buradan çıkan sonuç koalisyondur, erken seçim gündemimizde ve alternatiflerimizde hiç olmadı. Milletin verdiği mesajı yerine getirmek için ön şartımız olmadı."

Ön şartsız bütün partilerle görüşmeye hazır olduklarını söyleyen Zeybekci, hiyerarşik bakıldığında ikinci sırada CHP'nin, üçüncü sırada da MHP'nin yer aldığını belirtti. Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevlendirmesiyle, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu konuyla ilgili süreci Temmuz'un ilk haftasına doğru başlatacağını ifade etti.

AA

Okunma Sayısı: 1469
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı