"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ermenistan’ın referandum girişimini şiddetle kınıyoruz

18 Şubat 2017, Cumartesi 23:26
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan, Ermenistan’ın düzenlenmeyi planladığı referanduma yönelik kınama mesajı yayınladı.

Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün yeni bir ihlalini teşkil edecek bir eyleme girişerek, çeyrek asırdır işgal altında tuttuğu Yukarı Karabağ bölgesinde, 20 Şubat 2017 tarihinde "anayasal değişikliklere ilişkin bir referandum" düzenleme çabası içinde olduğunu ifade eden Özhan, şunları kaydetti:

"Açık bir şekilde uluslararası hukuk ilkelerinin, BM Güvenlik Konseyi kararlarının ve AGİT prensiplerinin ihlali anlamına gelen bu girişimi şiddetle kınıyoruz. Mezkur referandum girişimi, Ermenistan’ın Yukarı Karabağ’a yönelik önceki eylemlerinden farklı olmayan şekilde, bölgede işgali kalıcılaştırma çabası taşımakla birlikte, sorunun barışçı yollardan kalıcı bir çözüme kavuşturulması çabalarına da zarar verecek yeni bir girişimdir. Türkiye olarak gayrimeşru gördüğümüz söz konusu referandumu ve sonuçlarını tanımayacağımızı şimdiden açıkça ilan ediyoruz."

AA

Etiketler: ermenistan, referandum
Okunma Sayısı: 1345
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı