"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Esedullah Timi meclis gündeminde

19 Kasım 2015, Perşembe 16:08
CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 'Esedullah Timi'ni sordu.

Meclis Başkanlığına Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Tanrıkulu, "Silvan'da 12 gün süren sokağa çıkma yasağı ve operasyonların ardından, silahlı ve maskeli kişilerin duvarlara çeşitli tehdit ve intikam sözleri yazarken çekilmiş video görüntüleri de yayınlanmıştır. Bu kişiler, evlerin duvarlarına, dükkanların kepenklerine, çoğunlukla dil ve imla hataları da yaparak, 'Kurdun dişine kan değdi, korkun', 'Türksen övün değilsen itaat et', 'Kanımız aksa da zafer İslam'ın' gibi sloganları yazmaktadır. Birden fazla noktada bu yazıların altına atılan 'Esedullah Timi' imzası ise ayrıca dikkat çekmektedir. Son olarak, Şırnak’ın İdil ilçesinde Özel Harekatçı polislerin operasyon sonrasında havaya ateş açarken tekbir getirip sloganlar attığı 'kutlama' görüntüleri de yayınlanmıştır." dedi.

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: "Silvan’da evlerin duvarlarına, dükkanların kepenklerine, 'Kurdun dişine kan değdi, korkun', 'Türksen övün değilsen itaat et', 'Kanımız aksa da zafer İslam'ın' gibi sloganları yazanlar kimlerdir?

Esedullah Timi kim ya da kimler tarafından hangi amaçlar ile kurulmuştur?

Doğu ve Güneydoğu'da operasyonlara katılan güvenlik personelinin intikam duygularıyla hareket ettiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise konu ile ilgili inceleme başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

Silvan’da evlerin duvarlarına, dükkanların kepenklerine, 'Kurdun dişine kan değdi, korkun', 'Türksen övün değilsen itaat et', 'Kanımız aksa da zafer İslam'ın' gibi sloganları yazanların güvenlik personeli olduğu iddiası doğru mudur?

İddialar ile ilgili kaç güvelik personeli hakkında soruşturma açılmıştır?

Silvan’da evlerin duvarlarına, dükkanların kepenklerine, 'Kurdun dişine kan değdi, korkun', 'Türksen övün değilsen itaat et', 'Kanımız aksa da zafer İslam'ın' gibi sloganlar nefret suçu değil midir?

Şırnak’ın İdil ilçesinde Özel Harekatçı polislerin operasyon sonrasında havaya ateş açarken tekbir getirip sloganlar attığı 'kutlama' görüntüleri mevzuata uygun mudur?

Silvan’da evlerin duvarlarına, dükkanların kepenklerine, 'Kurdun dişine kan değdi, korkun', 'Türksen övün değilsen itaat et', 'Kanımız aksa da zafer İslam'ın' gibi sloganları ile ilgili uyarı yazısı gönderilmiş midir?"

Okunma Sayısı: 3412
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı