"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eski Millî Eğitim Bakanı Erdem: Demirel barış adamıydı

14 Kasım 2016, Pazartesi
Türkiye Cumhuriyeti’nin 9’uncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in 92’nci doğum yılı dolayısıyla, Ispartalılar Eğitim Kültür Sağlık Turizm Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (ISVAK) tarafından bir anma programı düzenlendi.

ISVAK binasında düzenlenen faaliyette bir konferans veren eski Millî Eğitim Bakanı Ali Naili Erdem, Süleyman Demirel’in hoşgörü sahibi, çok kuvvetli hafızaya sahip bir milliyetçi ve “Barış adamı” olduğunu belirtti.

Erdem, “Süleyman Bey’in dönemi tebessümün, muhabbetin, esprinin çiçek açtığı dönemdir. Affetmesini bilen insan, affeden insan... Düşmanına da asil davranmıştır. Kendi aleyhinde suç tertip eden, ceza verenlere dahi asil davranmıştır.” ifadelerini kullandı. 

Konferansın ardından Erdem, 8 Ağustos 1983’te Demirel’in kendisine yazdığı bir mektubu doktoru Aylin Cesur’a teslim etti. Isparta’nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy’de 1 Kasım 1924’te doğan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 17 Haziran 2015’te 91 yaşında vefat etmişti.

AA

Okunma Sayısı: 3018
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı