"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

EYT yine AKP’ye takıldı

16 Ocak 2019, Çarşamba 20:05
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için verilen kanun teklifi TBMM’de AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

CHP, İYİ Parti ve HDP’nin desteğinin karşısında “mevcut düzenlemeyi yeterli bulan” AKP’nin ret oyları ve MHP’nin çekimser kalması ile önerge reddedildi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin doğrudan gündeme alınmasına ilişkin görüşmelerde, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili tartışma yaşandı. Gürer’in teklifinin görüşüldüğü sırada “emeklilikte yaşa takıldığı” belirtilen bir grup, Genel Kurul locasından görüşmeleri izledi. Grubun locadan çıkarılması üzerine Meclis Başkanvekili Mithat Sancar, grubun tekrar locaya alınmasını istedi. Grubun locaya alınmasından sonra yerinden söz alan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Sosyal Güvenlik Kurumuna ilişkin geçmişten bugüne yapılan düzenlemelerin doğru olduğunu belirterek, “Şu anda SGK mevzuatında bir değişiklik yapılmasının şartları mevcut değildir. Böyle bir düzenleme emekli vatandaşlarımızın maaşlarında mağduriyetler ortaya çıkaracaktır. AK Parti olarak mevcut düzenlemeyi yeterli görüyoruz” diye konuştu.

AA

Etiketler: EYT, TBMM, AKP
Okunma Sayısı: 3541
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • muhsin

    17.1.2019 16:08:48

    akp ve mhp bu kanunu seçim öncesi çıkarmaz ise eyt den kesinlikle oy beklemesin. eyt ile dalga geçmenin bedelini sandıkta alacaklar. Bundan emin olsunlar.

  • Deniz

    17.1.2019 00:31:40

    Bende eyt mağduruyum. Bence seçimden önce bu kanunu Akp ve Mhp bir gecede çözecek.

  • HÜSEYİN İLHAN

    16.1.2019 21:25:53

    YİD Marifeti ile yandaşlara yüzlerce milyar doları aktaranların,30-35 sene çalışanlara emekliliğin ülkeye külfet olacağını iddia etmesi,elektirkte kayıp-kaçak bedeli soygununu yasa ile yandaşlara aktaran,israfları ile ülkeye damga vuranalrın alınteri dökmüş,vergi ve sgk primlerini ödeyenlere gelince ÜLKE YIKIMA UĞRAR demeleri tamda YIKIMCI MANTIĞI DEĞİLMİ.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı