"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fikri Sağlar: Türkiye'de ifade özgürlüğünün kalktığı bir dönem yaşanılıyor

10 Aralık 2015, Perşembe 17:48
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnsan Hakları Komisyonu üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ü Silivri Cezaevi'ndeki ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu.

Sağlar, “Türkiye’de insan hakları ihlali çok üst düzeye çıktı. Sadece gazeteciler değil, cinsiyet farklılığı, özgür düşünce ve ifade özgürlüğünün ortadan kalktığı daha doğrusu insana saygı duyulmadığı bir dönem yaşanıyor.” dedi

Fikri Sağlar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindeki üyelerle Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret için Silivri Cezaevi’ne geldi. Ziyaret öncesi konuşan Veli Ağbaba, “Burada aslında tutuklu bulunan Erdem Gül değil, Türkiyenin özgür geleceğidir. Bütün dünyaya tutuklamalarla birlikte, basına yapılan uygulamayla birlikte Türkiye artık demokrasiyle yönetilen ülke konumunda değil. Bu nedenle Silivri cezaevinde bulunan Hem Erdem Gül Hem Can Dündar tutuklu değil, Türkiye tutukludur. Bizde Cumhuriyet Halk Partisi'nin insan Hakları komisyonundaki CHP'li üyeler olarak buna vurgu yapmak için buradayız. Umarım kısa sürede bu insanlar özgürlüklerine kavuşurlar ve Türkiye bu ayıptan kurtulur. Yargı maalesef bugün iktidarın emrinde, cumhurbaşkanının emrinde yargı bir kılıç gibi kullanılıyor. Ama burada görüyoruz hakimlerin, savcıların bundan rahatsız olduğuna inanıyorum. Umarım en kısa sürede tutuksuz yargılanırlar.” açıklamasını yaptı. 

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nün Türkiye’de kutlanılmadığını anlatan Fikri Sağlar da, “Türkiye’de insan hakları ihlali çok üst düzeye çıktı. Sadece gazeteciler değil, cinsiyet farklılığı, özgür düşünce ve ifade özgürlüğünün ortadan kalktığı daha doğrusu insana saygı duyulmadığı bir dönem yaşanıyor. Biraz öncede BirGün gazetesi çalışanları 'Hırsız Tayyip’ diye bağıranları haber yaptıkları için ceza aldılar. Basın özgürlüğünün ortadan kalktığı dolayısıyla insan haklarının ihlal edildiği bir Türkiye’de insan hakları gününü kutluyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’nin kötü yönetildiğini vurgulayan Sağlar şöyle devam etti: “Türkiye bugün tek adamın yönetimiyle giderek bir savaşla karşı karşıya. Suriye meselesinde Putin’e kafa tutulması Türkiye Cumhuriyeti’ni hamasi nutuklarla yönetileceği zannedilmesi, Türkiye’de bir ilçeye girilememesi bunların hepsini koyduğumuzda Türkiye’nin iyi yönetilmediği hatta yaşam hakkının elden alındığı bir dönem yaşanılıyor. Burada tutuklu olan gazeteci arkadaşlarla konuşmak değil Türkiye’nin düşünce ve ifade özgürlüğünün tutuklandığının simgesi olarak burada bulunuyoruz.”

Okunma Sayısı: 1583
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı