"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fırat’ın doğusu için kimseden izin almayacağız

09 Ocak 2019, Çarşamba 20:02
Çavuşoğlu, “Türk Dış Politikasındaki Son Gelişmeler” hakkında TBMM Dışişleri Komisyonunu bilgilendirdi. ABD’nin Suriye’den çekilme kararını değerlendiren Çavuşoğlu, “Buradan doğacak boşluktan terör örgütleri faydalanmasın. Ne DEAŞ, ne YPG/PKK. Bizim için hepsi aynıdır” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG/PKK’nın Suriye topraklarında güçlenerek Türkiye’ye tehdit oluşturmasının önüne geçmek için gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, “Adımlarımızı nasıl Afrin’de attıysak, nasıl Fırat Kalkanı ile Fırat Nehri’nin batısında Cerablus bölgesinde ve El Bab’a kadar adımlarımızı attıysak, Fırat’ın doğusunda da bu adımları atmaktan hiçbir zaman çekinmeyeceğiz” dedi. 

ABD çekilmekte zorluklar yaşıyor 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararına ilişkin, “Çekilmekte ABD’nin bazı zorlukları olduğunu görüyoruz. Bir terör örgütüyle bu kadar iç içe olduktan sonra, bu kadar angaje olduktan sonra terör örgütünden ayrılmak o kadar da kolay olmuyor” dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, şöyle devam etti; “Görüyoruz ki ABD’nin bu kararından ABD’yi vazgeçirmek için çaba sarfeden ülkeler de var. ABD içinde farklı sesler var. Tüm bunları konsolide etmeye çalışıyoruz. Muhataplarımızla bu konuları enine boyuna değerlendiriyoruz. Son günlerde, ABD’nin mazeret olarak, özellikle ‘Kürtleri öldürmeyin’ gibi söylemlerini de şiddetle reddettiğimizi zaten defaatle söyledik.”

 

AA

Etiketler: Fırat, terör, YPG, ABD, Türkiye
Okunma Sayısı: 1579
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı