"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Gömecek, betonlayacak ve bunların koordinatları da verilecek''

28 Mayıs 2016, Cumartesi 20:41
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Havalimanı Yeni Terminal Binası Açılışı ve Yapımı Tamamlanan Tesislerin Hizmete Alım Töreni'ne katıldı.

Diyarbakır Anıt Park'ta gerçekleştirilen törende hitap eden Erdoğan, terör örgütünün faaliyetleri üzerinden bölge halkına seslenerek, "Onlar yıkar, biz yaparız. Farkımız bu. Şimdi ben buradan sesleniyorum. Ey benim Diyarbekirli kardeşim, ey benim Kürt kardeşim; bunlar sana bugüne kadar ne hizmet verdi Allah aşkına? Bunlar yakmaktan, yıkmaktan başka ne yaptılar? Bunlar benim bu ülkede kardeşlerimi şehit etmekten başka ne yaptılar? Öldürmekten başka ne yaptılar? Bunlar öldürmek, şehit etmek için var. Bir kişinin hayat bulmasına vesile olmak, tüm insanlığın hayat bulmasına vesile olmak gibidir, inancından hareketle biz hep bunu yaptık. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" ifadelerini kullandı.

"BUNLAR ATEİST, BUNLAR ZERDÜŞT"

Hükümetin eğitim alanındaki icraatlarını anlatan Erdoğan, Diyarbakır'daki bazı dersliklerin terör örgütü tarafından yakıldığını belirterek, "Eğitimde 4 bin 655 yeni derslik yaptık. Diyarbakırlı çocuklarımızın, gençlerimizin hayata daha iyi hazırlanmalarını sağlamanın gayreti içinde olduk. Maalesef bu dersliklerin bir kısmı terör örgütü tarafından yakıldı, yıkıldı. Bunlar camilerimizi yakmadılar mı, camilerimizi yıkmadılar mı? Bunlar ateist, bunlar zerdüşt. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar bizim değerlerimizle hareket etmediler, etmiyorlar. Ben inanıyorum ki Diyarbakırlı kardeşim er veya geç bunlara gereken dersi sandıkta verecek. Biz sandıkla hareket ediyoruz. Bunlarsa Kandil'le hareket ediyorlar. Biz gücümüzü Hakk'tan ve halktan alıyoruz. Farkımız bu" diye konuştu.

"GÖMECEK, BETONLAYACAK VE KOORDİNATLARI VERİLECEK"

Diyarbakırlı iş adamlarının gazeteye ilan vererek, terör örgütüne silah bırakma çağrısı yaptığını dile getiren Erdoğan, bu çağrıyı memnuniyetle karşıladığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünkü gazetelerde Diyarbakırlı iş adamlarımız adına yayınlanan, bu olayı kınayan ve örgütü kayıtsız, şartsız silah bırakması; yalnız burada bir şeyi hatırlatayım. Kuru kuruya silah bırakmak değil. Gömecek ve betonlayacak ve bunların koordinatları da verilecek. Yoksa bunlar, bu işe çok alışıktır. Silahı bırakırlar. Bir müddet sonra da gelir, o bıraktıkları yerden alırlar. Bu oyuna asla gelmeyiz. Olmadı, o zaman bu ülkeyi terk etmek zorunda kalacaklar. Diyarbakırlı iş adamlarımızın bu ilanları gerçekten örnektir. Memnuniyetle ben de bunu okudum. Bölge halkının bu şekilde açık tavır alması halinde örgütün eylem yapabilecek gücünü ve imkanını kaybedeceğine inanıyorum"

"FAİLİ MEÇHULLERDEN SÖZ EDENLER, ÖRGÜTÜN FAİLİ BELLİ CİNAYETLERİNE TAVIR KOYMADIKLARI SÜRECE SAMİMİ OLAMAZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Terör örgütünün asıl hesaplaşması devletle değildir. Terör örgütünün asıl hesaplaşması bölge halkının inancıyla, kitabıyla, ibadetiyle, tarihiyle, kültürüyledir. Örgüte destek verenler silahlı mücadeledeki başarısından çok bölge halkını köklerinden ve değerlerinden kopartmasını önemli görüyorlar. Dikkat ederseniz örgütün infaz ettiği kendi militanlarının ve masum bölge insanlarının sayısı devletin operasyonlarında ölenlerden çok daha fazladır. Ağızlarını her açtıklarında geçmişteki faili meçhullerden söz edenler, örgütün faili belli cinayetlerine de tavır koymadıkları sürece samimi olamazlar. Biz hayatımızın hiçbir döneminde yanlışlarla, eksiklerle, hakikatlerle yüzleşmekten çekinmedik, çekinmeyiz. Terör örgütünün vahşetini, onu destekleyen sivil görünümlü yapıların yol açtıkları zararları perdelemek için söylenen sözler havada kalmaya mahkumdur. Biz geçmişte darbecilere, vesayet odaklarına karşı verdiğimiz mücadelede ne kadar samimiysek terör örgütüne ve güdümündeki kuruluşlara karşı verdiğimiz mücadelede de o kadar samimiyiz"

DHA

Okunma Sayısı: 1308
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı