"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gülefer Yazıcıoğlu: Seçim atmosferinde Yazıcıoğlu’nun adını istismar ettirmem

06 Ekim 2015, Salı 11:37
Sivas’ta tartışmalara neden olan kütüphaneye Muhsin Yazıcıoğlu’nun isminin verilmesine eşi Gülefer Yazıcıoğlu sert tepki gösterdi.

Yazıcıoğlu, “Muhsin Başkanın adını o kütüphaneye koyamazlar, eğer ismi kullanılırsa ‘Muhsin Başkanın ismini seçim atmosferinde istismar ediyorlar’ diye mahkemeye başvururum.” dedi. Tartışmalara neden olan kütüphanenin TBMM Başkanı İsmet Yılmaz tarafından açılması bekleniyor. 

UZUN ZAMANDAN BERİ İLK KEZ KONUŞTU

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu tarafından Muhsin Yazıcıoğlu ismi verileceği açıklanan kütüphaneyle ilgili açıklamalar yapan Gülefer Yazıcıoğlu, muhatabının bakan değil, adına kültür merkezi yapılacağı yönünde sözü olduğu için Meclis Başkanı İsmet Yılmaz olduğunu ifade etti.

2 yıl önce dönemin BBP’li Belediyesi ile yaşanan tartışmaların gölgesinde inşaatına başlanan ve seçim öncesinde açılışa hazırlanan kütüphaneye Muhsin Yazıcıoğlu’nun adının verileceği haberleri BBP camiasında tepki toplamıştı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun adının konulmasına en sert tepkiyi eşi Gülefer Yazıcıoğlu gösterdi.

Yazıcoğlu, uzun zamandan beri ilk kez televizyon programına katılarak çeşitli değerlendirmeler yaptı. Sivas’tan yayın yapan 4 Eylül TV’de soruları cevaplayan Yazıcıoğlu, 'ucube' olarak nitelenen Kütüphaneye Muhsin Yazıcıoğlu’nun isminin verilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“İSMİNİ KOYMAK İÇİN KİMDEN İZİN ALMIŞLAR”

Kütüphaneye Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin konulması için kendilerinden izin alınmadığını ifade eden Gülefer Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Yeter artık; son yıllarda bakıyorum ‘Muhsin Başkan olsaydı böyle yapardı’ deniyor. Bu gibi söylemlerden aile olarak bıktık artık. Hakkın rahmetine kavuşmuş ahirete intikal etmiş bir insan. Ne biliyorsunuz da 'O hayatta olsaydı böyle söylerdi’ gibi şeyler konuşuyorsunuz. Onun ismi üzerinden her gün televizyonlarda konuşuyorsunuz. Ne hakkınız var. Kim veriyor siz bu hakkı.

Biz bile ailesi olarak ‘şöyle veya böyle yapardı’ demiyoruz. Çünkü veballi bir iş. Hakkın huzuruna gitmiş birine siz nasıl böyle söylemlerde bulunabilirsiniz. Benim adıma olsa belki helalleşme gibi bir lüksünüz var. Ama ahirete intikal etmiş biriyle helalleşme şansınız yok. Muhsin Başkanı sevdiğini iddia eden insan gelir o mahkemelerde bizim yanımızda dimdik durur.

Seçimler yaklaştıkça Muhsin Başkan'ın ismi gündeme gelsin. Niye istismar ediliyor. Biz Muhsin Başkan'ın isminin kullanılmasını istemiyoruz. Biz Muhsin Başkan'ın adının sadece dava süreciyle anılmasını istiyoruz. Dava süreci dışında adının kullanılmasını istemiyoruz. Herkes kendi kimliği ile var olacak. Ben ve çocuklarımda kendi kimlikleriyle var olacak.

Niye her şeyde Muhsin Başkan'ın adını ortaya atıyorsunuz. Ölüden şeytan vazgeçiyor ama biz vazgeçemiyoruz. Onu istismar etmenin peşinden koşuyoruz. Üstüne basa basa söylüyorum, lütfen onun adı dava süreci dışında kullanılmasın.”

“HERKESİN VERDİĞİ SÖZÜ TUTMASINI BEKLİYORUZ”

Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'ın yeni yapılacak Kültür Merkezine Muhsin Yazıcoğlu'nun isminin verileceği yönünde bir söz verdiğinin kendisine iletildiğini kaydeden Yazıcıoğlu

“Kütüphaneye Muhsin Başkanı'n isminin verileceği söyleniyor. Meclis Başkanı'ndan verdiği sözü tutmasını bekliyoruz. Gerçi şimdiye kadar davayla ilgili olarak ‘Bu bizim namus borcumuz’ diye çok sözler verildi. ‘Bunu çözmeliyiz’ dediler ama hiç biri yerine getirilmedi. O zaman hiç kimse yerine getiremeyeceği sözler vermesin.” diye konuştu. 

“BENİM MUHATABIM MECLİS BAŞKANIDIR”

Muhsin Yazıcoğlu'nun eşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kültür Bakanı bize sormuş mu? Muhsin Başkanın adını istediği gibi yere koyacak diye bir kuralı mı varmış. Sayın bakan önce bizle istişare etmek durumunda. Bize sormadan böyle bir isim veremez. Benim muhatabım Kültür Bakanı değil, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz beydir. İsmet bey söz verdiği için muhatabımdır, onun için sözünü yerine getirmesini beklerim”

“İSMİ KONULURSA MAHKEMEYE BAŞVURURUM”

9 Ekim’de açılışı yapılması beklenen kütüphane ile ilgili kendisine bir davet gelmediğini aktaran Gülefer Yazıcıoğlu,

“Muhsin Başkanı'nın adını o kütüphaneye koyamazlar, eğer ismi kullanılırsa Muhsin Başkanın ismini seçim atmosferinde istismar ediyorlar diye mahkemeye başvururum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Okunma Sayısı: 2496
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı