"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gülen'i öven sözleri için açıklama yaptı

14 Aralık 2017, Perşembe 13:19
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2011 yılında TBMM'de yaptığı ve meclis tutanaklarında yer alan Fethullah Gülen'i öven sözleri yeniden gündeme getiren kişiler için "FETÖ'nün teröristleri" dedi ve "2011'de yapılmış bir konuşma, o zaman 'FETÖ' ibaresi var mıydı?" diye tepki gösterdi.

Bekir Bozdağ, 2011 yılında TBMM'de Fethullah Gülen için 'bu ülkenin yetiştirdiği bir kıymet' ifadesini kullanmış ve "Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şey de açık. Devletin denetimi gözetimi altında açık. Her şey göz önünde olan..." demişti.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, meclisteki bütçe görüşmelerinde bu sözleri yeniden gündeme getirdi. Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre Bozdağ o dönemki sözleri için şunları söyledi:

"2011’de yapılmış bir konuşma. O zaman ‘Fetullahçı terör örgütü’ (FETÖ) ibaresi var mıydı, söylendi de mi biz söylemedik? Terör örgütü vasfı ortaya çıktıktan sonra terör örgütü diyen hükümet biziz ve mücadele eden biziz. Fetullahçı terör örgütünün başındaki baş terörist ve onun tasmalılarıyla mücadele eden Türkiye’de 10 siyasetçi varsa birisi de bu kardeşinizdir."

BBC Türkçe

Okunma Sayısı: 5132
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Bilâl Tunç

    14.12.2017 22:25:48

    Çevir kaz yanmasın..

  • mustafa

    14.12.2017 22:22:17

    Kripto böyle olur

  • RABIA

    14.12.2017 20:40:59

    Sizler övdünüz sevdiniz yücelttiniz ,2011 de föte miydi diyorsun .....Mahkeme salonlarindaki hakimler ve savcilar 2006 dan 2008 den 2010 dan hesab soruyor ve suç unsuru sayiyor sayin bakan bundan haberiniz varmi ,yoksa bunuda biz bilmiyorduk ! mu diyeceksiniz sonraki yıllarda, Bu milletin dini duygulariyla sizlerinde çok övdüyu hizmetlerine destek verdiğiniz bir toplum kuruluşuna sırf Allaha olan sevgilerinin hürmetine gönlunü açmis olmalari bu gün bu vatan evlatlarini suçlu sandalyesine oturtdu.....peki size soruyorum Ak partinin Allah din söylemleri ile cikmiş olduğu bu yola şimdiki geldiği durumdan mevcud oluşumlarindan dolayi yarin Ak partiye islami parti idi öyle inanmiştik demek zorunda kalacakmiyiz......size bir tavsiyem var sayin bakanim ALLAH dan başka kimseden korkmayin......

  • muhsin

    14.12.2017 19:46:13

    birileri hasbel kader yolda geçerken gülen cemaatinden birine selam vermişse çarpık ve zalimane anlayışa göre o kişi fetöcü ve görevinden ihraç ediliyor,öte yandan "gurbet hasrettir,yeter artık bitsin bu hasret gel gel dön gel",diğer yandan ne istediler de vermedik"diğer bir yandan akepenin kurucu üyesi ve etkili 2.elemanı arınç"ankarayı parsel parsel verdik" desin, hatta birilerinin damadı 12 yıl boyunca fetullah gülenin dizi dibinde yetişsin onlar fetöcü olmasın.Var mı yeryüzünde böyle zalimane ve çarpık anlayış söyler misiniz?Bir vatandaş olarak bu zulmü red ediyorum ve Allah'a şikayet ediyorum.

  • g@L!p

    14.12.2017 16:04:53

    İyi kıvırıyorsunuz!!! Kanun size geriye işlemiyor ama sade vatandaşa gelince zaman sınırlaması söz konusu değil. Hesap günü nasıl kıvıracaksınız bakalım sayın Bozdağ !!!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı