"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Gülen'in iadesine ilişkin hiçbir engel kalmadı'

06 Ekim 2017, Cuma 16:37
Adalet Bakanı Gül, Gülen'in iadesine ilişkin, "Kısa bir süre önce sözleşmeler kapsamında bütün taahhütler yerine getirilmiştir. Yani şekli anlamda iadesiyle ilgili hiçbir engel kalmamıştır." dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep temasları kapsamında Vali Ali Yerlikaya eşliğinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesine ilişkin karara bağlanan davayla ilgili görüşleri sorulan Gül, "Elbette kim hangi cezayı hak ediyorsa o cezayı alacaktır. Beraat etmesi gereken beraat ediyor, ceza alması gereken ceza alıyor. Bunun kararını veren de bağımsız Türk mahkemeleridir." ifadesini kullandı.

"Cumhurbaşkanımızın canına kast etmek için 'biz buradayız şimdi nerede' diye hesap soranlar, kendilerini Türkiye’nin eşkiyası gibi gören terör örgütleri hak ettikleri cezayı almışlardır." diyen Gül, şöyle devam etti:

"Çok önemli bir karardır. Bu kararın neticesinde örgütün de büyük bir çözülme içerisinde olduğunu ve rüyalarla, birbirlerine farklı şeylerle tarihler vererek gaz verenlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin ne kadar ciddi bir devlet olduğunu görmeleri açısından da önemli bir gelişme diye düşünüyorum." 

Gülen'in iadesi

Adalet Bakanı Gül, Gülen'in iadesine ilişkin soruya, "Kısa bir süre önce sözleşmeler kapsamında bütün taahhütler yerine getirilmiştir. Yani şekli anlamda iadesiyle ilgili hiçbir engel kalmamıştır." yanıtını verdi.

Bakan Gül, "Olası bir neden olması halinde iadesi zaten mümkündür. Bütün deliller, klasörler Amerika makamlarına ulaştırılmıştır. Şu an bir hukuk devletine, 'demokrasiyi merkeze aldığını' ifade eden her ülkeye yakışan bunun gereğini yapmaktır. Biz de ABD'den Türkiye'deki 250 cana kıymış ve bu mahkeme kararlarıyla da belgelenmiş, delili olan bu terör örgütü elebaşının iadesini istiyoruz. Prosedür şekli anlamda tamamlanmıştır. Umarız bunu yerine getirirler. Hep beraber takipçisi olacağız." ifadesini kullandı.

Yargı mensuplarıyla yapılan toplantı

Gaziantep'te bugün başlayan ve yargı mersuplarının teknik, fiziki sorunları ile adliye teşkilatının problemlerinin ele alındığı toplantının çok verimli geçtiğini belirten Gül, Adalet Bakanlığına 3 bin 500 personel alımı yapılacağına dikkati çekti.

Gül, ayrıca 2 bin 500 zabıt katibi ve mübaşir alımı gerçekleştirileceğini böylece yaklaşık 6 bin genci adliye teşkilatları bünyesinde istihdam etmiş olacaklarına vurguladı. Gül, "Onlara da bu vesileyle çağrıda bulunalım. Bin 500 hakim ve savcı için de ilana çıktık. Türk adli çalışanı olmak büyük bir şereftir. Çalışan tüm savcı ve hakimlerimize mübarişrine ve herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

AA

Etiketler: abdülhamit gül
Okunma Sayısı: 2349
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı