"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Güvenlik paketini, gaz kapsülü, mermi ve sapan ile protesto etti

12 Aralık 2014, Cuma 19:08
TBMM Genel Kurulu’nda devam eden bütçe görüşmelerinin ikinci turunda konuşan HDP Milletvekili Hasip Kaplan, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan 'güvenlik paketini', yanında kürsüye getirdiği gaz kapsülü, mermi ve sapan ile protesto etti.

Kaplan, elindeki sapanı çekerek, "Sapana 4, tabancaya 1 yıl ceza. Sizin hükümetiniz kuş mu Sayın Akdoğan? Ne anlayıştır, bu güvenlik anlayışı.” diye konuştu. 

HDP Milletvekili Hasip Kaplan, güvenlik paketini eleştirdi. Kaplan, "Güvenlik paketinin mermi, cezası yok. Gaz kafanızda cezası yok. Sapanın cezası 4 sene. Tabanca, 1 sene. Bunun cezası 4 sene. Sizin hükümet kuş mudur Sayın Akdoğan. Ne anlayıştır bu güvenlik anlayışı. Güvenlik hukuk ve insan hakları ile korunur, demokrasi ile korunur, adaletle korunur. Adaletin olduğu yerde barış olur, arkadaşlar.”

Kaplan, kürsüden ayrılırken de sapanı, gaz kapsülü ve mermiyi koyduğu sarı zarf ile ilgili de “Sarı zarf modadır. Rüşvette kullanıyor. Bana bakmayın koydum yerlerine.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın AKdoğan ise HDP'li Kaplan'a konuşmasında cevap verdi. Akdoğan, "Hükümet kuş değil, koyun da değil. Burda hiç bir vatandaşımızı hiç bir örgüte ezdirmeyiz. Mağdur ki olursa olsun. Kamu düzeni konusunda ne gerekiyorsa yapıcakatır. Çelik çomak oynanmıyor. Bir çok kişi hayatını kaybetti. "şeklinde konuştu. 

Okunma Sayısı: 1354
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı