"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hakan Fidan artık kemik bir AKP'lidir

13 Mart 2015, Cuma 13:59
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın AKP’den aday adayı olmasının ardından yeniden aynı göreve getirilmesine tepki gösterdi.

Fidan’ın teamül yoklamasında diğer AKP'i adaylarla yarıştığını ifade eden Gök, "Hakan Fidan, artık kemik bir AKP’lidir." dedi. Levent Gök, komisyona geri çekilen İç Güvenlik Paketi için ise "İktidar ilk 67 maddede arzuladığı ve diğer maddelerle kamufle ettiği arzusunu bir şekilde gerçekleştirdiği olanağını gördüğü anda tasarıyı geri çekerek siyaseten dolandırıcılık yapmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Gök, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın yeniden aynı göreve getirilmesine tepki gösteren Gök, yasal olarak Fidan’ın görevine geri dönmesinin yasaklandığını ifade ederek yüksek yargı mensupları için 2005 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği kanun teklifini okudu. MİT’in hakim ve savcılardan daha önemli bir kurum olduğunu kaydeden Gök, “Hakan Fidan, AKP’nin üyesidir. AKP’nin üyesi olmuştur. 10 Şubat’ta MİT müsteşarlığından istifa etmiştir. 3 Şubat’ta AKP Ankara birinci bölgede teamül yoklamasına girmiştir. Hakan Fidan, AKP’nin diğer adayları ile yarışmıştır. Adaylığının bir başka katmerli aşamasına geçmiştir. Hakan Fidan , artık kemik bir AKP’lidir.” dedi.

CHP’Lİ GÖK: HAKAN FİDAN, BİR MUHABERAT DEVLETİN MÜDÜRÜDÜR

Başbakan Davutoğlu’nun o dönemde Hakan Fidan’ın cesur olduğunu ve geri adım atmayacağını söylediğini ifade eden Gök, “Böylesine siyasallaşan bir ortamda Hakan Fidan MİT müsteşarlığı görevini sürdüremez. Hakan Fidan, bir muhaberat devletinin müdürüdür. Hakan Fidan, siyasallaşan bu yapısıyla artık siyasetin de hedefindedir. Attığı her adımın arkasında siyasal bir gerekçe aranacak ve mutlaka tartışılacaktır.” diyerek tartışmaların Hakan Fidan’ın şahsında MİT kurumunun olacağını ifade etti. 

“KİRLİ İŞLERİN ŞİMDİ ORTAYA DÖKÜLME ZAMANIDIR”

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Uludere olayında yanlış istihbaratın TSK’ya üst düzeyli bir MİT görevlisi tarafından verildiği iddialarını hatırlatan Levent Gök, “Hakan Fidan, Uludere olayının olduğu gün MGK toplantısında olduğunu sizlerin bilgisine sunayım. Bu bilgiyi acaba Hakan Fidan mı verdi demek istemiştir. Hakan Fidan bu iddialar karşısında çıkıp demeli ki, ‘İdris Naim Şahin’in kastettiği üst düzey MİT görevlisi ben değilim’. ‘Ben değilim ama şudur’ demek durumundadır. Kimdir bu üst düzey MİT görevlisi? Hakan Fidan bu konuda bir açıklama yapmadığı müddetçe İdris Naim Şahin’in açıklamalarındaki kişi kendisidir. Şimdi kirli işlerin ortaya dökülme zamanıdır.” diye konuştu. Gök, Hakan Fidan’ın korunma gerekçelerinin altında Uludere olayının oluşturduğu büyük travmanın olduğunu ileri sürdü. 

“KAMUOYUNUN KARŞI ÇIKTIĞI KABUL EDİLEN İLK 67 MADDE İÇİNDE”

Kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılan ve ‘İç Güvenlik Paketi’ olarak bilinen kanun tasarısının 68 ila 130 maddelerin komisyona geri çekilmesini değerlendiren Gök, muhalefetin tepkisini çeken maddelerin kabul edilen ilk 67 madde olduğunu ifade ederek “İlk 67 madde esasında İç Güvenlik Paketi’nin tüm kamuoyunun karşı çıktığı gerekçeleri oluşturmaktadır. İlk 67 maddede polise ve valiye olağanüstü yetkiler verilerek, gözaltına alınması, etkisiz kılınması dahil olmak üzere öldürme yetkisi gibi yetkiler verilerek, her türlü barışçıl gösterilerin yasaklanmasının önünü açan, gözaltı sürelerini uzatan ve polise keyfi bir şekilde insanları gözaltına alma yetkisi veren, savcıyı devre dışı bırakan, yargıyı devre dışı bırakan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın albay rütbesindeki komutanlıklarının İçişleri Bakanı tarafından atanmasına ilişkin hükümlerin olduğu bölümler ilk 67 maddeyi oluşturmaktaydı.” dedi.

 

Etiketler: hakan fidan, levent gök
Okunma Sayısı: 1261
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı