"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hakim ve savcı adayları kura heyecanı yaşadı

27 Kasım 2014, Perşembe 13:12
Adalet Bakanı Bozdağ, bugün kura çekerek göreve başlayan hakim ve savcıların, ülkenin hukuk devleti niteliğinin güçlenmesine büyük katkılar yapacağına olan inancını dile getirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "2015 yılında ve diğer yıllarda 2014'te aldığımızdan daha fazla hakim ve savcının, adalet mensuplarının arasına katılması için Bakanlık olarak etkin çalışmalar yürüteceğiz, daha fazla hakim ve savcı alımı yapacağız" dedi.

Bozdağ, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen, 16. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile 9. Dönem İdari Yargı Hakimleri'nin kura töreninde konuştu.

Zorunlu ve bir o kadar yorucu yarış ortamından sonra hakimlik ve savcılık adaylığı sınavını kazanıp, eğitim aşamasını kazandıktan sonra bugün Cumhuriyet Savcısı ve Hakim adayı olarak kura çekmeyi başarmanın kolay olmadığını ifade eden Bozdağ, bu başarıyı kazananları kutladı.

Hakim ve savcı adaylarının bu başarısında aileleri ve hocalarının da emekleri olduğunu belirten Bozdağ, onlara da teşekkür etti.

Anayasa'nın 6. Maddesinin egemenliğin kayıtsız, şartsız millet adına olduğunu, egemenlik yetkisinin yetkili organlar eliyle kullanılacağının altını çizdiğini anlatan Bozdağ, yetkili organlardan birinin de yargı olduğunu vurguladı.

Bozdağ, bu yetkinin Türk milleti adına kullanıldığının altını çizerek, şunları söyledi:

"Bu yetkinin kullanılması sürecinde yargının yetkiyi kimin adına kullanıldığını her zaman hatırında tutmasında fayda var. Bu yetki Türk millet adına kullanılmaktadır. Türk milletinin verdiği bir yetkidir. O çerçevede kullanıldığını hatırımızdan hiçbir zaman çıkarmamamız lazım. Yasama, yürütme, yargı birbiriyle rekabet içinde olan, birbiriyle çatışan, birbirine üstünlük sağlamaya çalışan devlet organları değil, aksine bizim parlamenter sistem anlayışımız içerisinde Anayasamızın başlangıcında da ifade edildiği gibi birbiriyle işbirliği içinde olan bir iş bölümünü ifade eden bir yapılanmadır. Öyle görmeli ve bu çerçevede hepimiz görevimizi millet adına yaptığımızı unutmadan vazifemizi yerine getirmeliyiz."

"Yargının bağımsız ve tarafsız olması son derece önemli"

Yargının bağımsız ve tarafsızlığının da çok önemli olduğunu belirten Bozdağ, bağımsız ve tarafsız yargı olmazsa hukuk devletini güçlendirmenin, ayakta tutmanın, hukuk devletine olan inancı daha ileri taşımanın mümkün olmadığını dile getirdi.

Tarafsız ve bağımsız bir yargının, hesapsız, kitapsız, keyfi davranan bir yargı anlamına da gelmeyeceğini vurgulayan Bozdağ, Anayasa'nın 138. maddesi uyarınca yargının, Anayasa, kanun ve hukuka uygun vicdani kanaatlere bağlı olduğunu aktardı.

 

Etiketler: hakim, savcı, kura
Okunma Sayısı: 1215
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı