"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hamzaçebi: Parası olmayanlar için bedelsiz bir bölüm olmalı

03 Aralık 2014, Çarşamba 14:53
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bedelli askerlik uygulamasında başarı sağlanması için, parası olmayanların da bu imkandan yararlanması amacıyla bedelsiz bir bölümün bulunması gerektiğini söyledi.

Hamzaçebi, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bedelli askerlik konusunda atılan adımın eksik kaldığını ifade etti. 

Bedelli askerlikte yaş ve ücretin aşağı çekildiğini ancak bunun beklentileri karşılamayacağını anlatan Hamzaçebi, parası olmayanların da yararlanması için bedelsiz bir bölümün de olması gerektiğini, uygulamanın bu şekilde başarılı olabileceğini kaydetti. 

Akif Hamzaçebi, Türkiye'de artık askerlik süresinin kısaltılması gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmada, 200 yıldır eğitimin formatlama aracına dönüştürüldüğüne yönelik ifade kullandığını belirten Hamzaçebi, 200 yıl öncesinin, Osmanlı'nın yüzünü batıya döndüğü, modernleşmenin başladığı tarih olduğunu kaydetti.

Erdoğan, Başbakanlık döneminde de "200 yıldır millete istikamet dayatılıyor" dediğini anımsatan Hamzaçebi, şunları söyledi:

"Ayrıca, 'Anaokulundan başlayarak çocuklarımıza hayat tarzı sunacağız' diyor. Sayın Erdoğan ve Davutoğlu'nun gözünde demokrasi, istenilen durağa gelindiğinde inilmesi gereken bir tramvay. Tramvay durağa yaklaşmak üzere, inmenin hazırlığını yapıyorlar. Erdoğan, açık şekilde kendisini ele verdi. Saklamıyor, toplum mühendisliğine soyunuyor. Toplum mühendisliği demokrat değil, jakoben bir tavırdır. Laik devlet istemiyorlar. Bugüne kadar kendini sağda tarif eden siyasal iktidarların hiçbiri toplumu dönüştürmek gibi bir işe soyunmamıştır. 11 yaşındaki bir kız çocuğunu, çocuk olarak değil de cinselliğini yaşayacak bir kadın gören anlayış Türkiye'ye yakışmıyor. Bu anlayışı reddediyorum. Cumhuriyet ile modernleşme ile problemi olan bir anlayışı reddediyorum. Bunların gerçek yüzü ortaya çıkmaya başlamıştır. Bunlar, insana değer veren anlayışa sahip değildir."

AİHM'in cemevlerinin diğer ibadet yerleri gibi elektrik faturası ödememesi yönünde bir karar verdiğini anımsatan Hamzaçebi, Alevi açılımı yaptığını söyleyen iktidarın, bu konularda bir adım atmadığını belirtti. Hamzaçebi, "Bir tane Alevi vali, genel müdür, müsteşar ya da bakan var mı? Alevi açılımı yapıyorsan, onların ibadethanelerine karışma, saygı göster. Memuriyete girişte, memuriyette yükselmede inanca, etnik kökene göre ayrım yapma" diye konuştu. (AA)

Okunma Sayısı: 1442
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı