"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Hangi planlarınızı devreye sokacaksınız?''

17 Ekim 2016, Pazartesi 16:01
CHP'li Gürsel Tekin, Musul operasyonuna ilişkin "Hükümet yetkilileri Şii milisler olmayacak dediler. Şimdi Şii milisler girdi. Şimdi ne diyecekseniz? Hangi planlarınızı devreye sokacaksınız? Bunu merak ediyoruz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, başlayan Musul operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunarak, "2013 yılından beri hükümetin öngörüsüz politikasıyla bu noktaya geldik. Irakla başladığımız sorunlar ve Mısır coğrafyasındaki politik manevralara baktığımızda ciddi hatalarla ciddi yanlışları görebilirsiniz. Dış politika sürekli iç politika malzemesine getirildi. 2003'ten 2016'ya baktığınızda tek ağır bedel ödeyen Türkiye olmuştur. Gerek iktisadi olarak gerekse ciddi can kayıplarımız olmuştur yaratılan IŞİD terör örgütüyle beraber. Daha dün 24 saat geçmemesine rağmen hükümet yetkileri kesinlikle Şii milisler olmayacak dediler. Şimdi Şii milisler girdi. Şimdi ne diyecekseniz. Hangi planlarınız devreye sokacaksınız bunu merak ediyoruz. Türkiye hiçbir dönem bu kadar zor durumda kalmamıştı. Bütün batı bloklarına bakın başta ABD olmak üzere Ortadoğu coğrafyasında yani AKP iktidarından önce baktığımızda kuş uçsa ilk başvurduğu ülke Türkiye olurdu. Türkiye şu anda masada olmadığı gibi küresel ülke olacağız diyenler şimdi bu manzara karşısında neler diyecek göreceğiz" diye konuştu. 

"BAŞKANLIK SİSTEMİ OLSAYDI SİZ MUSUL'A GİREBİLECEK MİYDİNİZ?"

CHP'li Tekin, başkanlık sistemi tartışmalarıyla kendisine yöneltilen sorulara ise şu yanıtı verdi: "Kişisel düşüncem iki cihan bir araya gelse bu ülkede başkanlık sistemi olmaz. Bugün Sayın Bahçeli ve Sayın Başbakan'ın görüşmesi Musul ve dış politika da olabilir ama şuna eminim ki hiçbir siyasi parti kendisini fes etmez. Hem iktidarda olan hem muhalefette olan parti kendisini fes etmek için bir uğraşı içinde olmaz. Bunlar bence gereksiz ve lüzumsuz tartışmalardır. Başkanlık sistemine baktığınızda iki partili bir sistem geliyor. Sayın Bahçeli'nin bu çerçeveden ne söylediğini anlıyorum. Uzun süredir ne zaman sıkışsak başkanlık sistemini tartışıyoruz. Bunun bir tarafta bitmesi gerekiyor. Büyük olasılıkla bugün, yarın bitecektir, bu defter kapanacaktır. Başkanlık çıkacak bir tablo yok. Parlamentoda aritmetik belli. Parlamento dışında da mümkün değil, ülke yangın yerine dönmüş. Bu kadar derdimiz varken bütün renkleri tamamladık fıstık yeşili mi eksik kaldı yani? Başbakan'a soruyorum: Dış politika, iç politika, terör ne oldu hangi yasa sizin engeldi önünüzde bunu beceremediniz? Başkanlık sistemi olsaydı siz Musul' a girebilecek miydiniz? Başkanlık olsaydı IŞİD olmayacak mıydı? Başkanlık olsaydı FETÖ terör örgütü olmayacak mıydı?"

DHA

Okunma Sayısı: 1946
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı