"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hangisi doğru söylüyor?

18 Nisan 2015, Cumartesi
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in aynı konuda birbirinden zıt açıklamalarda bulunması kafaları karıştırdı. Arınç, “İsraf karnemiz kırık, israfın önünü alabilseydik vergi bile almazdık” derken, Bakan Şimşek ise, Kamu’da önemli ölçüde tasarruf edildiğini söyledi.

Arınç: İsraf ettik

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Eğer israfın önünü alabilseydik sizden vergi almaya gerek kalmazdı. On üç yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla başarıyla doludur ama israf konusunda karnemiz kırıktır” dedi. Arınç, partisinin Osmangazi ilçe teşkilâtı tarafından düzenlenen vefa yemeğinde yaptığı konuşmada, AKP iktidarının israf konusunda karnesinin kırık olduğunu söyledi.

Konuşmasında ‘Yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz. Allah israf edenleri sevmez’ âyet-i kerimesini hatırlatan Arınç, şunları söyledi: “Allah bizi sevsin diye çabalıyoruz değil mi? Bu ibadetlerimiz, onun için, ama Allah israf edenleri sevmezmiş, âyet-i kerime böyle diyor. Allah’ın sevmediği bir kul olmak ister miyiz, hayır. O zaman ayet-i kerimenin gereğini yapacağız. Benim dünyada en büyük düşmanım israf. Şimdi Türkiye’deki israfı görüyorum. Eğer israfın önünü alabilseydik sizden vergi almaya gerek kalmazdı. 13 yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla başarıyla doludur ama israf konusunda karnemiz kırıktır. Allah israf edenleri sevmez.”

Şimşek: Tasarrufta başarılıyız

Maliye Bakanı Şimşek, kamunun taşıt giderlerinin bütçenin binde 7’si, bina kiralarının ise binde 1’inden az olduğunu belirterek, “Vatandaşta ‘israf var’ algısı oluşuyor, ama tasarrufta önemli bir başarı kaydettik” dedi. Şimşek, Haber Türk Televizyonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin kamu tasarrufları alanında önemli bir başarı kaydettiğini vurgulayan Şimşek, şunları söyledi: “Vatandaş algısı bu değil. Vatandaş, ‘şu, şu araba aldı, şu kadar para’ diye bakıyor. Geçen sene bütün Türkiye’de kamunun kullandığı taşıtların bakımı, onarımı, yakıtı, satın alması, kira giderleri bütçenin sadece binde 7’si. Eskişehir Yolu’nda muazzam lüks kiralardan bahsediliyor. Yurt kiralarını hariç tutun, devletin bütün kiralara ödediği para 350 milyon lira, bütçenin binde 1’i dahi değil ama vatandaşta ‘israf var’ algısı oluşturuluyor. Hangi çerçeveden bakarsanız bakın, kamu dengelerinde çok dramatik bir iyileşme yaşandı.

 

AA

Okunma Sayısı: 1609
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • yusuf avcıbaşı

    18.4.2015 16:01:13

    Bülent ARINÇ, Özgül ağırlığı azaldıktan sonra doğru konuşmuş. Özgül ağırlığı fazlayken konuşmamanın vebalı sırtına yüklenmiştir. İhlas mağdurlarının özgür ağırlığını hor gördüğü için de onlardan yana tek laf etmedi. Helal olsun Melih Gökçek beye. Onun tahrikleri olmasaydı, Bülent beyin gerçek özgür ağırlığını anlamayacaktık.

  • Hüseyin İLHAN

    18.4.2015 01:00:23

    Sn.ARINÇ haklıdır.Şehrimizde kamu hizmeti için kiralanan binanın kirası ile 5 yıllık kira bedeli ile bina yapılır.Şu an gayrımenkulde kiranın yapı değerini karşılama işyerlerinde 13 yıl,meskenlerde ise 20 yıldan başlayıp 30 yıla kadar çıkar.Ayrıca ORMAN bakanlığının kiraladığı MERCEDES araç için ödenen kira bedeli ile 3-4 yıllık kira ile araç tamamen satın alınabiliyor.Snn.ŞİMŞEK HARAÇ gibi vergi toplayıp,mirasyedi gibi eldekileri satıp,dış borcu 5 katlayıp İSRAFINIZ TESCİLLİDİR.HARAMSARAY İSRAFI BONUSUNUZ.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı