"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hasip Kaplan ‘siyasetten de partiden de’ istifa etti

10 Ocak 2018, Çarşamba 11:01
Hasip Kaplan, Twitter'dan yaptığı paylaşımlar üzerine HDP'den gelen, "Irkçı, ayrımcı ve ötekileştirici" açıklamasının ardından istifa kararı aldı. Kaplan "Siyasetten de partiden de istifa ediyorum" dedi.

HDP eski milletvekili Hasip Kaplan’ın, partinin 11 Şubat’ta yapılacak kongresiyle ilgili dün akşam Twitter hesabından yaptığı açıklamalar istifa kararıyla sonuçlanan bir polemiğe neden oldu. Kaplan, Twitter paylaşımında, “HDP kurultayında Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek” ifadelerini kullanmıştı.

HDP de aynı akşam, Kaplan’ın tweetleriyle ilgili açıklama yaptı.

HDP’nin, Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kaplan’ın görüşlerinin partinin politikalarını yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, “Hasip Kaplan’ın Twitter hesabından yapılan ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımların HDP anlayışı ve politikaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Kınıyor ve ayıplıyoruz” denildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi de kurumsal hesabından, “Bütün halkların partisi olup, halkların kendi emek, kimlik, inanç, renk ve tonlarıyla oluşturmuş oldukları bir Türkiye demokrasi zenginliğidir. Hasip Kaplan’ın açıklamalarını kınıyoruz”açıklaması yaptı.

Bu gelişmelerin ardından Hasip Kaplan sabaha doğru attığı bir tweetle, ‘siyasetten de partiden de’ istifa etme kararı aldığını duyurdu ve bir kez daha Kürt hareketini eleştirerek şöyle yazdı: “Kürt ulusal kongresine bir Türk temsilci seçilirken yapmalıydım, bağışlayın."

Okunma Sayısı: 2407
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı