"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP, Demirtaş'ın röportajı için düzeltme yayınladı

05 Ağustos 2015, Çarşamba 11:14
Financial Times, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ağrı'daki intihar saldırısı dahil PKK'nın misilleme eylemlerini 'kirli' olarak nitelendirdiğini yazdı. HDP ise habere düzeltme geçti. Demirtaş'ın Ceylanpınar'da iki polisin şehit edilmesine 'kirli eylem' dediğini duyurdu.

İngiliz Financial Times Gazetesi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yaptığı röportajda Demirtaş'ın 2 askerin öldüğü Ağrı'daki karakol saldırısı da dahil PKK'nın bu tür taktiklerini 'kirli' olarak nitelendirdiğini yazdı. Gazete Demirtaş'ın “Biz PKK'ya, Türkiye'ye karşı savaşmayı bırakması çağrısı yaptık. Bu çağrıyı her gün tekrarlıyorum. İki taraf da ellerini tetikten çekmeli ve silahlar susmalı" dediğini belirtti. Ancak HDP Genel Merkezi'nden röportajla ilgili habere düzetlme geldi. HDP Twitter'dan yaptığı açıklamada Demirtaş'ın ifadelerini şu şekilde düzeltti:

"Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın Financial Times röportajındaki ifadeleri şu şekildedir: Ceylanpınar'da da uyuyan, yatağında -gece uyuyan iki polis katledildi, o da çok provokasyon kokan kirli bir eylemdi ve onu da büyük ihtimalle PKK'ye yakın kişilere yaptırdılar. Bir anda PKK'ye karşı büyük bir saldırı dalgası başladı. Ayrıca röportajda geçen Doğubeyazıt olayı, röportajdan üç gün sonra olmuştur. Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın sözlerini hatalı aktaran gazeteciden düzeltme talep edilmiştir" 

"Masayı terk ettiler"

Financial Times'ın haberine göre seçimlerden sonra tek başına iktidarı kaybeden hükümetin "HDP'nin siyasi bir bedel ödemesini istediğini" belirten Demirtaş, "Bize saldırıyor ve oylarımızı ve kamuoyundaki prestijimizi yok etmeye çalışıyor, böylece erken genel seçim çağrısı yapıp tek başına iktidara gelebilirler" dedi. 

Demirtaş çözüm süreciyle ilgili olarak da AKP'yi suçladı, "Şimdiye kadar AKP, Kürt sorununu çözmek için tek bir öneri, proje veya program ortaya koymadı. Görüşmeler AKP'nin kendi önerilerini sunma aşamasına geldiğinde masayı terk ettiler" ifadesini kullandı.

 

Okunma Sayısı: 1677
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı