"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP-Hüda-Par ittifakı olabilir

05 Mayıs 2018, Cumartesi 22:37
Dört partili ‘sıfır baraj ittifakı’ içinde yer almayan HDP’nin doğu ve güneydoğuda aktif olarak siyaset yapan partilerle bir ittifak içerisine gireceği, bu ittifakta Hüda-Par’ın da olacağı öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-T), Kürt Demokratlar Platformu (KDP), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Azadi Hareketi girişimiyle kurulan ‘Kürt seçim ittifakı’, hafta başında Hüda-Par’la HDP’nin de içinde bulunduğu bir ittifak yapılarak 24 Haziran seçimlerine girilmesi konusunda görüşmeler yapıldı. Hüda-Par’ın öneriye olumlu yaklaşması üzerine 5 partinin oluşturduğu seçim ittifakı heyeti Diyarbakır’da HDP Eş Başkanı Pervin Buldan ile görüştü. Görüşmeye, Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Ahmet Türk de katıldı. Edinilen bilgiye göre seçim ittifakı temsilcileri, görüşmede Hüda-Par’la birlikte bölgede geniş bir ittifak yapılması teklifini sundu. HDP’nin söz konusu teklifi reddetmediği, parti organlarının görüşü alındıktan sonra bugün bir yanıt verileceği ifade edildi.

 

Etiketler: hüda par, hdp
Okunma Sayısı: 2487
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı