"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP ile MHP arasında Said Nursi diyaloğu

20 Ocak 2017, Cuma 10:10
Meclis Genel Kurulu'nda Anayasa görüşmeleri sırasında tansiyon yüksekti. Ancak şaşırtan diyaloglar da vardı. Bunlardan biri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP milletvekili Kadri Yıldırım arasında geçti. Sohbetin konusu HDP’li vekilin kürsüde Üstad Bediüzzaman Said Nursi ile ilgili anlattığı bir hikâyesiydi.

Meclis'teki yeni anayasa teklifinin ikinci turu sırasında yaşanan kavganın ardından görüşmeler devam etti. Kürsüye çıkan isimlerden biri HDP'li Kadri Yıldırım'dı. Yıldırım Genel Kurul'daki gergin atmosfere rağmen sakin bir üslûpla yaptığı konuşmasında devlet algısı ile ilgili bir hikaye anlattı. Yıldırım, Üstad Bediüzzaman Said Nursi'den yola çıkarak anlattığı hikâyede devlet algısını kutsal gören "Haydar ağa"cılara, devleti yerden yere vuran "Haydo"lara ve eğriye eğri doğruya doğru diyen "Haydar"lara değiniyordu:

"Said-i Nursi Doğu ve Güneydoğu’da Kürt aşiretleriyle görüşürken o sırada yine devlet ve hükûmetle ilgili bazı problemler var ve Kürt aşiretleri temsilcileri şunu söylüyor Said-i Nursi'ye: "Seyda, kimileri devlete ve hükûmete 'Haydar ağa' diyor, kimisi de 'Haydo' diyor. Ne yapalım?" O da diyor ki: "'Haydar ağa' da yanlış 'Haydo' da yanlış. Doğrusu 'Haydar'dır." Şimdi, tabii, bu bir ifrat ve tefrit meselesidir. Birkaç gündür izliyorum hatipleri, özellikle bu Ermeni meselesinde, Kürt meselesinde bugün de hatipler konuştular -Sayın Akçay konuştu, öbürleri konuştu- baktım, bunların bir kısmında sadece 'Haydo' var, bir kısmında 'Haydar ağa' var, çok azında da 'Haydar'ı gördüm."

Yıldırım’ın bu sözleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ilgisini çekti.

Yıldırım’ın sözlerini bitirip yerine oturmasından sonra HDP sıralarının yanında oturan Bahçeli, Yıldırım'a dönüp onunla konuşmaya başladı. Al Jazeera’nin fotoğrafına yansıyanlar sıcak ve samimi bir diyalog olduğunu gösteriyordu.

Al Jazeera Türk'ten Gonca Şenay daha sonra Kadri Yıldırım’ı muhalefet kulisinde bulup konuştu. Bahçeli'nin kendisinden konuşmasında söz ettiği kavramları tekrar anlatmasını rica ettiğini anlattı. Ayrıca kendisinin "Haydar dengesini yakalamak lazım" sözlerine Bahçeli’nin de katıldığını söyledi.

Yıldırım, "Ben de bu diyalogdan memnun kaldım, aramızda diyalog yok ama olmalı" diye konuştu.

Okunma Sayısı: 9009
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Üç

    20.1.2017 18:54:13

    Ilginc olan olay Burda acizane kanaatimce şudur hdp Li birisi bu sözleri biliyor ve kullaniyor ama ne yazikki akp Li Dindar kardeslerimiz üstada birak bakmayi kulak Bile vermiyorlar. Devlet bahcelinin bu sözleri henüz duymamis olmasi dahi derince bir düsünceye sevk Eder beni yani bu demek ki daha fazla calismamiz gerekecek

  • recep günay

    20.1.2017 17:48:01

    hem Seyda hemde Türkiyenin ilacı arkadaş

  • evren

    20.1.2017 11:04:02

    gerçekten devlet nezdinde bu tür sıcak diyaloglara, hem de asrın müceddidinin ölçüleri örnek gösterilerek yapılan diyaloglara çok ihtiyaç var. hdp li vekili bu noktada tebrik ediyoruz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı