"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP’li 7 milletvekilli hakkında daha fezleke hazırlandı

20 Şubat 2018, Salı 11:05
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Türk milletini, devletin askerini ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama', 'terör örgütü propagandası', 'suçu ve suçluyu övmek' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla 7 HDP'li vekil hakkında fezleke hazırladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan fezlekelerde, suçlamalara gerekçe olarak Ziya Pir, Leyla Birlik, Nadir Yıldırım, Feleknas Uca, Ahmet Yıldırım, Ertuğrul Kürkçü ve Alican Önlü’nün, çatışmalarda ölen PKK’lıların taziyelerine katılmaları, yaptıkları konuşmalarda Abdullah Öcalan’ı övmeleri ve terör örgütü propagandası yapmaları gösterildi.

CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET İDDİASI

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü hakkında hazırlanan fezlekede, Kürkçü’nün 26 Ekim 2017’de partisinin Kocaeli’de düzenlediği halk buluşmalarındaki konuşmasında “terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’ı övücü beyanlarda bulunduğu ve Cumhurbaşkanına hakaret ettiği” iddia edildi.

Anayasa’nın 83. maddesine istinaden milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinde bulunulan fezlekeler, TBMM Başkanlığı’na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Okunma Sayısı: 697
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı