"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP'li vekil: PKK ile düşmanlığımız da yok, ortaklığımız da

07 Ekim 2015, Çarşamba 15:32
HDP Adana milletvekili adayları, düzenlenen toplantıda basına tanıtıldı. Burada konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili ve adayı Meral Danış Beştaş, AKP'nin seçim beyannamesine 'başkanlık sistemi'ni de koymasını eleştirdi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, AK Parti'nin açıkladığı seçim beyannamesine 'başkanlık sistemi'ni de koyduğunu hatırlatarak, "Başkanlık sistemininin Türkiye'ye yerleştirilemeyeceğini 7 Haziran, çok net bir şekilde gösterdi. Ama emir ve talimatlar içinde, mecburen seçim bildirgesine koymuşlar" dedi. PKK ile bir ortaklıklarının söz konusu olamadığını da söyleyen Beştaş, "Biz bir siyasal partiyiz. Bizim bir düşmanlığımız da yok, bir ortaklığımız da. Bizim durduğumuz yer bunu demokratik siyasetle çözmek" diye konuştu.

Beştaş, şunları söyledi: 

"AKP bir seçim beyannamesi açıkladı ve garip bir şekilde Başkanlık sistemini de koymuşlar. Gerçi okuyunca şaşırmadım. Davutoğlu'nun bu kadar zavallılaşacağını düşünememiştim. Çünkü Başkanlık sistemini Türkiye'ye yerleştirilemeyeceğini 7 Haziran, çok net bir şekilde gösterdi. Ama emir ve talimatlar içinde, mecburen seçim bildirgesine koymuşlar. Çünkü Başkanlık sistemi ile bu ülkede diktatörlük sisteminin olacağını grafiklerle görüyoruz."

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beştaş, PKK ile bir bağlarının olmadığını ve seçimde sandık güvenliklerini partilerin sağlayacağını, belirterek şöyle devam etti: 

"PKK bir organizasyon, başka bir mekanizma, başka bir örgüt. Biz bir siyasal partiyiz. Bizim PKK ile bir ortaklığımız söz konusu değil. PKK kendi gündemi doğrultusunda çalışmalarını faaliyetlerini yürütüyor. Bizim faaliyetlerimiz ayrı. Bu konuda daha önce de açıklama yaptık. HDP'ye tam da bu sebeple hükümet, zarar vermeyi güdüyor. Bizim bulunduğumuz yer belli. Bizim bir düşmanlığımız da yok, bir ortaklığımız da. Bizim durduğumuz yer bunu demokratik siyasetle çözmek. Savaşla değil, halkın kendi geleceği hakkında özgürce karar vereceği bir ortamın yaratılması, bu politikanın iflas ettiği Türkiye'nin her kesimi tarafından kabul etmesi gerektiği noktasındadır. YSK seçim güvenliği ile ilgili bütün Türkiye'yi aslında biraz şaşırtan bir karar verdi. Ben bir hukukçu olarak mutlu oldum. Bu iyi bir şey. YSK'nın, bir kurumun Anayasa'nın arkasında durması çok önemli. Bu güvenliği partiler sağlayacak. Halkın iradesinin sandığa yansıması devletin sorumluluğu, ancak baskı ile değil. Partiler kendi arasında oy verme özgürlüğü konusunda çaba içinde olmalıdır."

DHA

Okunma Sayısı: 1427
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı