"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP'li vekil 'Türk milleti' demeyince...

24 Haziran 2015, Çarşamba 11:29
HDP Mardin milletvekili Mehmet Ali Aslan, Meclis'teki yemin töreninde "Büyük Türk milleti" yerine "Büyük Türkiye milleti" deyince yeminini tekrarlamak zorunda kaldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde vekiller ilk oturumda yemin ettiler. Bazı vekiller ise yemini doğru edemeyince yemini tekrarlamak zorunda kaldı. O vekillerden biri de HDP Mardin milletvekili Mehmet Ali Aslan'dı.

"Türk milleti" yerine "Türkiye milleti" dedi

Meclis kürsüsüne yemin etmek için gelen Aslan, "Büyük Türk milleti" yerine "Büyük Türkiye milleti" deyince diğer vekiller tepki gösterdi. Bunun üzerine Aslan, yeminini tekrarlamak zorunda kaldı.

Leyla Zana da dünkü yemin töreninde "Türk milleti" yerine "Türkiye milleti" demişti.

Okunma Sayısı: 2348
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı