"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP'li Zeydan'ın sözlerine ailesinden tepki

31 Temmuz 2015, Cuma 19:34
AKP 23'üncü Dönem Milletvekili ve 25'inci Dönem milletvekili adayı Rüstem Zeydan, kardeşi HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın terör örgütü PKK lehine söylediği sözlere tepki gösterdi.

 

Zeydan, yaptığı yazılı açıklamada, kardeşi HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı hava saldırılarına ilişkin, 26 Temmuz'da yapılan protesto yürüyüşünde söylediği, "PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar" sözlerini aile olarak asla kabul etmediklerini kaydetti.

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Zeydan ailesinin siyasi duruşunun tartışma konusu bile edilemeyecek kadar net ve belli olduğunu vurgulayan Zeydan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Senelerini memleketine hizmet için adamış, hiçbir zaman çizgisini değiştirmemiş, ömrü ve hayatı, devletinin ve milletinin yanında geçen rahmetli babam Mustafa Zeydan, 'Zeydan' ailesinin ezelden, ebede tek siyasi temsilcisidir. Onu da siyasi mirasçısı olarak temsil eden tek yetkili şahsımdır. Biz her daim memleketimize ve milletimize emek verdik, devletimizin ve vatandaşımızın güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmadık. Benim ve babamın memleketi için yapmış oldukları ve devletinin yanında oluşu, bir koca devir, bir Abdullah Zeydan ile harcanacak kadar küçük değildir. Abdullah Zeydan hiçbir koşulda Mustafa Zeydan'ı temsil etmemiştir, etmemektedir ve edemeyecektir. Kendisinin söylemiş olduğu çirkin, kabul edilemez ve de tarafımdan içtenlikle reddedilen söylemini, Zeydan ailesi olarak reddediyor ve kabul edilemez görüyoruz."

AA

Okunma Sayısı: 2092
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı