"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP'nin eş genel başkan adayı belli oldu

08 Şubat 2018, Perşembe 09:34
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın aday olmama kararının ardından yeni eş genel başkan arayışına giren partide kongreye 3 gün kala karar verildi.

Gazete DuvaR'ın aktardığına göre, eş genel başkan adaylarını belirlemek için oluşturulan Mutabakat Komisyonu’nun belirlediği ilk isim Kadın Meclisi’nin önerisi doğrultusunda Meclis Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan oldu.

Buldan’ın ardından erkek eş genel başkan adayını belirlemek için bir isim havuzu oluşturuldu. İsim havuzunda Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ile Mithat Sancar, Ali Kenanoğlu, Kanber Saygılı, Saruhan Oluç, Sezai Temelli ve Rıdvan Turan’ın isimleri değerlendirildi.

Komisyon bir dizi toplantının ardından en son HDP MYK’de Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı olan Sezai Temelli isminde uzlaşmaya vardı. Böylece kongreye 3 gün kala erkek eş genel başkan adayı da belirlenmiş oldu.

Eş genel başkanlarla ilgili Mutabakat Komisyonu’nun aldığı bu karar, 3. Olağan Kongre için oluşturulan Kongre Komisyonu’na sunulacak. Yapılacak değerlendirmenin ardından kararın onaylanması ve açıklanması bekleniyor. 

7 Haziran seçimlerinde İstanbul Milletvekili seçilen Sezai Temelli, Ekim 2016’da OHAL KHK’si ile ihraç edilen akademisyenler arasında yer almıştı.

Etiketler: hdp
Okunma Sayısı: 1437
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı