"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP seçim bildirgesini açıkladı

21 Nisan 2015, Salı 15:34
Halkların Demokratik Partisi (HDP), Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, seçim bildirgelerini açıkladı. HDP seçim bildirgesini açıkladı.

Eğitimden sağlığa, spordan vergilere kadar yaklaşık 70 sayfalık bildiri okundu.

SİLAHSIZ ÇÖZÜM VE DEMOKRATİK SİYASETİ SAVUNACAĞIZ

HDP bildirgesinde "koşullar ne olursa olsun" silahsız çözümün savunulacağına vurgu yapıldı.

Bildirgede şöyle denildi: "Koşullar ne olursa olsun, silahsız çözüm ve demokratik siyaseti savunacağız"

ORTAK VATAN VURGUSU: "KÜRT SORUNUNA ÇÖZÜM, TÜRKİYE SINIRLARI İÇİRESİNDE..." 

HDP bildirgesinde en çok dikkat çeken tanım ise "ortak vatan" oldu.

Bildirgede, "Partimiz, çözümü Türkiye sınırları çerçevesinde sağlamayı esas alır" denildi. Bildirgede "ortak vatan" vurgusu ayrıca, "bütün halkların birarada yaşama koşullarını, gönüllü birlikteliğini, eşitliğe ve adalete dayalı yaşamını ortak vatanımızda sağlayacağız" ifadesiyle dile getirildi. 

"DEMOKRATİK ÖZERKLİK" TALEBİ

HDP bildirgesinde, merkezi idarenin yerel yönetimler üzerindeki vesayetine son verileceği ifade edilerek, "demokratik özerklik" vurgusu yapılarak, "Demokratik özerklik, Kürt sorununun çözümünde Türkiye'nin demokratikleşmesinde, toplumsal barışın gerçekleşmesinde, halkların özgür ve gönüllü birliğinde önemli bir rol oynayacak" ifadesi kullanıldı.

Etiketler: hdp, seçim bildirgesi
Okunma Sayısı: 1334
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı