"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP Tunceli Milletvekili Önlü hakkında fezleke

21 Ocak 2016, Perşembe 23:39
Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'nün dokunulmazlığının kaldırılması içen fezleke hazırladı.

HDP Milletvekili Alican Önlü'nün terör örgütüne üye olmak gibi suçları işlediğinden dolayı dokunulmazlığının kaldırılması istendi. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekede şu ifadeler yer aldı; “4 Eylül 2015 günü Tunceli merkez Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi Amirliğine yönelik bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan silahlı ve bombalı saldırı sonucu öldürülen teröristleri sahiplendiği, olay yerinde görevli polis memurlarına ve güvenlik görevlilerine karşı tehditkar ve kışkırtıcı tavır sergilediği, teröristlerin ambulans ile alınarak hastaneye götürülmeleri için yoğun çaba sarf ederek ambulansın olay yerine gelmesini ve ambulansa konulmasına bizzat iştirak ettiği, çevrede bulunan grubu tahrik ederek yasa dışı slogan atmasını sağlayarak terör örgütünün propagandası yaptığı, Tunceli Devlet Hastanesinde ölen Baran Çetinkaya isimli teröristin 10 Eylül 2015 günü Tunceli Cemevi’nde yapılan cenaze törenine katılarak yakasına PKK/KCK terör örgütünün sözde bayrağında kullanılan yıldız amblemini ve ölen teröristin resmini takarak PKK/KCK terör örgütüne üye olmak suçlarını işlediğinin değerlendirildiği anlaşılmıştır.” 

Fezlekede, Önlü’nün iddiaya konu suçlama nedeniyle soruşturma yapılıp yargılanabilmesi için yasama dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi. 

Önlü hakkında Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosu tarafından hazırlanan ikinci fezlekede ise 28 Ağustos 2015 günü Nazımiye ilçesine teröristlerin düzenlediği saldırı sonrasında ölü ele geçirilen Tolga Özdenk’in cenazesine katıldığı ve burada yaptığı konuşmada örgüt mensubunu övdüğü belirtildi. 

Öte yandan, Önlü’nün kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma suçu nedeniyle soruşturma yapılıp yargılanabilmesi için yasama dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi. 

 

Okunma Sayısı: 2315
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı