"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Herkes bambaşka bir dünyada yaşamak zorunda kalır'

05 Kasım 2018, Pazartesi 22:30
ABD'nin İran'a yaptırımlarını uluslararası topluma baskı uygulama aracı olarak niteleyen Rus senatör Konstantin Kosaçev, uluslararası toplumun bunu engellememesi halinde herkesin bambaşka bir dünyada yaşamak zorunda kalacağını vurguladı.

ABD yönetiminin 2015'te nükleer anlaşma çerçevesinde kaldırdığı İran yaptırımlarının enerji, finans ve deniz taşımacılığı sektörlerini kapsayan ikinci bölümünü uygulamaya başlamasını değerlendiren Kosaçev, yaptırımların sadece Tahran'ı değil, uluslararası toplumu baskı altına alma aracı olduğunu vurguladı.

'BMGK KARARLARI VE ABD'NİN KENDİ ŞİKAYETLERİ GÖZ ARDI EDİLİYOR'

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Dışişleri Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, "Mevcut durumda yaptırımlar, sadece İran'a değil, tüm uluslararası topluma yönelik bir baskı aracı. Bu, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) kararları ile ABD'nin bizzat kendisinin ekonomik gücün keyfi olarak kullanılması, yani müttefiklere uygulanmayıp sadece düşmanlara uygulanması, konusundaki şikayetlerinin gözardı edilmesi" dedi.

'KEYFİ HAREKET VE PERVASIZLIK HAKİM OLUR'

Kosaçev, bu yaklaşımın uluslararası toplumun çabalarıyla engellenmemesi halinde herkesin keyfi hareketin ve pervasızlığın hakim olacağı bambaşka bir dünyada yaşamak zorunda kalacağı uyarısında bulundu.

Etiketler: Kosaçev, İran, yaptırım, Rusya
Okunma Sayısı: 1044
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı