"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Herkes kılıcı eline almış: Şu FETÖ'cü, bu FETÖ'cü' diye kesmeye bakıyor

26 Mayıs 2017, Cuma 12:17
"Şimdi FETÖ hakkında ağzını açıp konuşan bir sürü insan görüyorsunuz; medyada, siyasette, her yerde. Şimdi herkes kılıcı eline almış. 'Şu FETÖ'cü, bu FETÖ'cü' diye kesmeye bakıyor."

Bakan Bozdağ, "Hukuk devletinin olmazsa olmaz şartlarından biri yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığıdır. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının anayasa ve yasalarda yazmasının önemi elbette büyüktür; ama bu yazılanlar, yargıyı bağımsız ve tarafsız yapmaya yetmez. Yargıyı esas bağımsız ve tarafsız kılan şey, yargı görevi yapanların görevini yaparken, tarafsız ve bağımsız hareket edip, verdikleri adil kararlardır. Elbette ki her birinizin siyasi görüşleri olacaktır. İnanç ve kültür farklılıkları olacaktır; ama doğru olan bu farklılıkları önümüzdeki dava dosyalarına yansıtmamaktır. Hakimlerimizin, savcılarımızın medyada, sosyal medyada konuşmaları yargıya fazla bir saygınlık kazandırmıyor" diye konuştu. 

"Bu çarpıklıktan Türkiye'nin çıkması lazım"

Yargıyı yıpratmak için bugün çok büyük kampanyalar yürütüldüğünü savunan Bozdağ, "Bunu hem siyaset hem medya hem Türk yargısı üzerinde hesabı olanlar yapıyor. Yatıyorlar, kalkıyorlar; hakimlere, savcılara saldırıyorlar. Niye yapıyorlar? İstedikleri gibi karar çıkmadığı için yapıyorlar. İstedikleri gibi iddianame tanzim edilmediği için yapıyorlar. Eğer istedikleri gibi karar çıkarsa da onları 'Ankara'da hakimler, savcılar var' diye kutsuyorlar. Bu çarpıklıktan Türkiye'nin çıkması lazım. Her gün hakimler ve savcılar üzerinde böylesi baskılar kurulunca biz, yargı hakkında oluşan bu kötü algıyı nasıl değiştireceğiz?" dedi. 

"Sosyal medya denen canavarı kullanmayın"

Yargı mensuplarının sosyal medya paylaşımlarının da üzerinde duran Adalet Bakanı Bozdağ, şunları söyledi: "Bazı hakim ve savcılar, sosyal medya üzerinden siyasal paylaşımlar veya gündelik hadiselere dair paylaşımlar yapıyor. Sizi herkes izliyor. Sizin o paylaşımlarınızı gören kişiler, sizin belli konulardaki kanaatlerinizi öğrendikten sonra davalarının size gelmesinden endişe duyar. Onun için sosyal medyada çalakalem her konuda yazıp ve gündelik, siyasal tartışmaların tarafı olmak, size güç katmaz. Sizin elinizdeki gücü alır ve sizi zayıflatır. Kendinizi zayıflatmayın, elinizdeki gücü kaybetmeyin. Görevde olan hakim ve savcılarımıza diyorum ki bu sosyal medya denen canavarı kullanmayın. Ben bunu söyleyince de bazıları diyor ki 'Aman, bak düşünce ve ifade özgürlüğüne karşı'. Hayır, ben ona karşı çıkmıyorum. Benim dediğim şey, milletin yargıdan beklentileri var. Ben kendim, 7/24 bana söven birinin önüne benim dosyamın gitmesini istemem. Sosyal medyadan bakıyorum, adam çakıyor. Sonra öğreniyorsun hakim, savcı. Siz o hakime ve savcıya güvenemezsiniz"

Türk yargısının, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ezber bozduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bundan önceki darbelere, darbe teşebbüslerine baktığınız zaman biatçıların en önünde yüksek yargı başkanlarını, savcıları ve hakimleri görürsünüz. İlk defa Türkiye'de ezber bozdu Türk yargısı. Şu anda incelenmedik hakim ve savcı kalmadı. Elbette ki bu örgütün yapısı nedeniyle bundan sonra başka incelemeler olmaz, deme imkanı yok. Karşımızda çok farklı bir terör örgütü var"

Okunma Sayısı: 4618
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa

    26.5.2017 18:15:02

    Cambaza bak cambaza. Yıllar ca aynı şeyi yap iş sana dönünce kılıc mılıç laf salatası yap. Ne ala memleket.

  • cuma

    26.5.2017 17:24:38

    bu sözle herkesi mahkum eden siz değilmiydiniz şimdi ipin ucu kaçınca ve de belkide yarın birileri sizi bu kelime ile mahkum edebilir .ihtimal dışı değil Allah mutlak adildir

  • Özcan Erkiş

    26.5.2017 15:42:33

    Fe sübhânallah! Önce bu sözleri söyleyeni siyasi bir muhalif zannettim. Meğer bu iktidarın Adalet Bakanı imiş! "fe.ö kılıcı'"ndan bahsediyor. Kılıç sizde Sayın Bakan! Yargıyı kılıç gibi kullanıp insan haklarını habire doğrayıp sonra 'canbaza bak! " demenin mânâsı yoktur. Hem sonra OHAL ve KHK'ları demoklesin kılıcı gibi kullanıp demokrasi ve hukuku doğrayan iktidarın dışında bir güç mü var yoksa? Yargı tarafsız ve bağımsızmış! Kim inanıyor acaba? Ziya Paşa "Âyinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz! " diyor. Yargının tarafsız ve bağımsız olması yetmez, âdil ve cesur ve vicdanı hür olacak ki, kimseden emir ve talimat almadan adaleti tecelli ettirebilsin. Dahilden yükselen feryatlar ile hariçten gelen ikazlar Sayın Bakanı tekzip ediyor. Vesselâm.

  • Kim doğru

    26.5.2017 13:38:55

    Bakan Bozdağ, "Hukuk devletinin olmazsa olmaz şartlarından biri yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığıdır :) demiş buna kendisi inanıyor mu acaba

  • ali

    26.5.2017 12:33:47

    Bozdağ bu konuşmasında ”Fetullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz, sevmezsiniz ama değerli bir insandır, bilge bir insandır. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmet yapıyor. Her şeyi de açık, devletin denetimi, gözetimi altında açık, her şeyi gözünün önünde olan” demişti.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı