"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hesaba çekilmekten korkuyorlar

23 Ocak 2019, Çarşamba
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “AK Parti Türkiye’de bir korku imparatorluğu oluşturdu. Ama aslında korku kendi zihninde yatıyor, kalbinde yatıyor. Korkuyor. Hesaba çekilmekten korkuyor” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yerel seçimler ve AKP politikaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. T’24’ten Şirin Payzın’a konuşan Karamollaoğlu, AKP’nin kendi oluşturduğu korgku imparatorluğunda kendilerinin de korktuğunu söyledi.  “Yarın muhalefet olursak, başımıza gelen insanlara karşı biz ne deriz, diye endişe var, korku var” diyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu “AK Parti Türkiye’de bir korku imparatorluğu oluşturdu. Ama aslında korku kendi zihninde yatıyor, kalbinde yatıyor. Korkuyor. Hesaba çekilmekten korkuyor. Öbür dünyayı bıraktı zaten. Ama bu dünyada da korkuyor “ben hesaba çekilmek istemiyorum” diye. Onun için bunun karşısına çok daha güçlü çıkılır. “Haksızlık, karşısında susan dilsiz şeytandır” bu inancımızın bir gereği” diye konuştu. 

Karamollaoğlu, “Toplumda korku var. Ciddi bir korku var. “Ben farklı bir kanaat belirtirsem bundan zarar görürüm. Bana zarar verir, yakınlarıma zarar verirler, menfaatlerimi  yok ederler.” Bir defa bu korku genel manada iş çevrelerinde, esnafta, bürokraside ,sendikalarda, çalışan kesimde, her yerde bu korku var. Ama bunu kırmazlarsa buradan kurtulmaları mümkün değil. Öbür taraftan da insanlara artık bıkkınlık gelmeye başladı. İşte bu bıkkınlık sandıkta “yeter artık” dedirttirebilecek gibi geliyor kısmen” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın eski yol arkadaşlarının seslerini yükseltmemesi hata

“AK Parti diye bir parti kalmadı” diyen Karamollaoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Çünkü AK Parti iki kelimeden oluşuyor. Bir “adalet”, bir de “kalkınma.” Ne adalet, ne kalkınma var. Bizim anladığımız manada bir kalkınma yok. Onun için AK Parti demek artık Sayın Erdoğan demek. Tayyip Erdoğan, AK Parti mefhumunun üstünde bir insan artık. Abdullah Gül ve Erdoğan’ın eski yol arkadaşları seslerini yükseltmeyerek hata yapıyorlar, korkuyorlar. Ancak yanlışlara ‘yanlış’ demeleri gerek. Bence hata yapıyorlar. Yani şu an, bugün AK Parti’de artık yerleri olmayan, Tayyip Bey’in yola çıktıklarındaki arkadaşları, aslında şu anda seslerini yükseltmeleri icap eder. Yapılan yanlışlara “yanlış” demeleri icap eder. Ama endişeliler. Çünkü Tayyip Bey bu gibi konularda affetmiyor. Nasıl ki ‘kriz’ kelimesini çıkardı sözlükten, ‘af’ kelimesini de çıkardı. Yok. Affetmiyor. Sen benimle beraber aynı düşüncelere sahip değilsen, “hainsin” diyorlar. Hain dedikleri insanın da tepesine binip, nesi varsa her şeyini ortaya dökmek istiyorlar. Bundan dolayı da korkuyorlar. Başka türlü izah edemiyorum ben. 

‘AK Parti sınıfta kaldı’

Üzerine durduğumuz konu orada şu; toplum şu anda kendilerine yapılan hizmetleri görmezden gelmeyerek... Toplumun geldiği noktaya baktığımız zaman ihtiyaçlarının daha iyi karşılanması icap ediyor. Yani toplum bir defa “adalet “istiyor. Bunu AKP’liler de istiyor. AKP tabanına baktığınız zaman kendi manevi değerlerini muhafaza etmek, bugüne kadarki kazanımlarını hangi sahada olursa olsun, ister  eğitimde, ister sosyal hayatta olsun,  kendi değerlerini muhafaza etmek istiyor. Aynı zamanda da ekonomik yönden kendi ihtiyaçlarını başkasına muhtaç olmadan giderecek bir seviyeye gelmesini istiyor. Toplumda bu ihtiyaç herkes gibi AKP’lilerde de var. Bir olgu oluşturuyorlar “evet,  bunu başaramadılar ama yine de biz bu kadarına da razıyız “ noktasına getirmek istiyor AK Parti. Çünkü  başaramadığını biliyor. Sosyal adalette sınıfta kaldı. Adalette sınıfta kaldı. İnsanlara hürriyetlerini bahşediyorlar adeta. Hürriyeti temin etmek, insanların kendi fikirlerini, düşüncelerini söylemesi bu gibi konularda  sınıfta kaldı.

Okunma Sayısı: 3909
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı