"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"HGS'de teknik problemlerden dolayı 10 milyon kaçak geçiş oldu"

04 Ocak 2016, Pazartesi 15:39
Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) 8 milyon 800 bin aboneye ulaşıldığını belirterek sistemin teknik problemlerinden dolayı 2013 yılında 10 milyon 'kaçak geçiş' sorunu yaşandığını söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Akar, HGS ve OGS konusunda birtakım olumsuzluklar yaşandığına dikkat çekti. Bu sistemin bir TIR'ın çekicisiyle dorsesinin plakalarının farklı olduğunu dahi bilmeyen bir ekip tarafından kurulduğunu anlatan Akar, 2015 yılı sonunda HGS'de 8 milyon 800 bin aboneye ulaşıldığını, ancak sistemin teknik problemlerinden dolayı 2013 yılında 10 milyon kaçak geçiş sorunu yaşandığını belirtti. 

Ceza tebligatlarının ise seçimlerden sonra vatandaşlara gönderilmeye başlandığını dile getiren Akar, şöyle devam etti: "Hiç karayoluna, otoyola çıkmamış bir traktör sahibine bu ceza çok rahatlıkla gelebiliyor ya da 2009 yılında vefat etmiş bir vatandaşa bu ceza gelebiliyor. Hayatında aracı olmamış bir vatandaşa bu cezalar gelebiliyor. Böyle de teknik altyapısı, donanımı zayıf ve yapısı bozuk bir sistemle karşı karşıyayız. 'Nasılsa bana gelmedi. Ben HGS kullanmıyorum' demeyin. Yarın sizin başınıza da gelebilir. Bir gün elinize gelecek bir tebligatla şurada çekim yaparken bir HGS cezasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz."

HGS cezaları sebebiyle biriken, geçmişe ait borçların tekrar tespit edilerek yapılandırılması için kanun teklifi hazırladıklarını anlatan Akar, zorunlu Trafik Sigortası bedellerindeki artışın da altını çizdi. "Bin 300 lira asgari ücretin olduğu bir ülkede, karayolu ulaşımına, OGS'sine, HGS'sine yüzde 40'larda zam yapılırken, 8 kez de trafik sigortalarına zam yapıldı şirketler tarafından." diyen Akar, kasko ile Zorunlu Trafik Sigortası'nın birleştirilmesi ve tek bir zorunlu sigortaya dönüştürülmesi için kanun teklifi hazırlayacaklarını söyledi. 

Türkiye'nin temel problemleri konusunda vatandaşların sesini çıkarmasını isteyen Akar, hükümet tarafından kendilerinin 'yolunacak bir kaz' gibi görülmesini engellemeleri gerektiğini vurguladı. Kamu maliyesinin batık durumda olduğunu savunan Akar, hükümetin, vatandaşın cebinde ne varsa bunu çekmenin peşinde olduğunu ileri sürdü.

Okunma Sayısı: 1702
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı