"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Hükümetin kurban vermesi gerekebilir''

02 Haziran 2016, Perşembe 18:24
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, CHP Genel Merkezi'nde Rıza Sarraf davasına ilişkin bir basın toplantısı yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, iş adamı Rıza Sarraf'ın New York'ta tutuklu yargılanmasına ilişkin, "İçeride bir yargısal sürecin başlaması gerekir. İçeride yargısal süreç başlamadığı sürece, biz o ABD mahkemelerinde alınmış kararların hepsine karşı savunmasız ve müeyyidelerle karşı karşıya kalacağız. Bu, çok büyük bir tehlike. Yüzlerce kişinin içerisinde dört bakanın üç tanesinin özellikle olduğunu zaten düşünüyorum. Ama bunun sadece bakanlarla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bankacılık sektörü içinde suiistimal edilmiş konular var. Tedbir alır, müdahil olurlarsa mutlaka kurban vermeleri gerekecek " dedi.

Aksünger, ABD'de görülen Rıza Sarraf davasının Türkiye için önemli sonuçlar doğuracağını ileri sürerek, "Ne yazık ki her geçen gün Amerikan mahkeme salonlarında Türkiye'nin adı, Türkiye'yi yönetenlerin adı ve bunların etrafındakilerin adları durmadan şüpheli sıfatıyla dillendirilmeye başlandı. Ülkeyi yöneten arkadaşların çok ciddi bir sorumsuzluk içerisinde olduğunu görüyoruz. Konunun Türkiye'yi ilgilendirmesi açısından önümüzdeki süreç bence çok ciddi sorunlar getirecek. Hem siyasi hem ekonomik anlamda bizi bekleyen önemli riskler var. Tedbir alır, müdahil olurlarsa mutlaka kurban vermeleri gerekecek. Vermezlerse bu ülke için hangi konu şantaj ise kimin kime neyi vereceği tartışılacak gibi görünüyor. ABD ne isteyecek … " diye konuştu.

"HÜKÜMETİN KURBAN VERMESİ GEREKEBİLİR"

"Hükümetin kurban vermesi gerekebilir dediniz. Buradaki kastınız nedir? Eski bakanları mı kastettiniz?" sorusuna Aksünger, "Yüzlerce kişinin içerisinde dört bakanın üç tanesinin özellikle olduğunu zaten düşünüyorum. Ama bunun sadece bakanlarla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bankacılık sektörü içinde suistimal edilmiş konular var. Oralardan da bazı konular çıkacaktır. İçeride bir yargısal sürecin başlaması gerekir. İçeride yargısal süreç başlamadığı sürece biz o ABD mahkemelerinde alınmış kararların hepsine karşı savunmasız ve müeyyidelerle karşı karşıya kalacağız, bu çok büyük bir tehlike. Türkiye'ye gelebilecek olan yabancı paralar, Türkiye'deki yabancı para konusu... Bunların hepsiyle ilgili çok ciddi sıkıntı olur" yanıtını verdi.

DHA

Okunma Sayısı: 2839
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı