"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İbrahim Kaboğlu ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini inceleyecek

11 Temmuz 2018, Çarşamba 09:15
CHP İstanbul Milletvekili ve Anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu başkanlığında iki ayrı ekip oluşturularak yeni sistemdeki kurulları ve Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini inceleyecek.

Hürriyet'in aktardığına göre, CHP, 9 Temmuz’da resmen başlayan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde devlet yeniden yapılandırılırken yeni kurulan kurulları ve ofisleri yakından takip edecek. 

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu başkanlığında, kamu idaresinden gelen isimlerden oluşan teknik bir heyet, yeni oluşumları inceleyerek, parti yönetimine rapor sunacak. Parti yönetimi anayasaya aykırı bulunan yapılanmalarla ilgili itirazları seslendirecek. İkinci bir ekip ise Cumhurbaşkanlığı kararnamelerine mercek tutacak. Yine Prof. Dr. Kaboğlu’nun başkanlığını yürüteceği ekipte hukukçu milletvekilleri yer alacak. Oluşturulacak ekip, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini inceleyecek ve değerlendirme yapacak. 

Bu değerlendirme sonucu grup yönetimi, hangi kararnamelerin yargıya taşınacağına, hangileri ile ilgili nasıl tavır alınacağına karar verecek.

 

Etiketler: CHP, hukuk, anayasa, adalet, inceleme
Okunma Sayısı: 2702
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı