"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"İleride ikinci başkan yardımcısı atama durumum da olabilir"

11 Temmuz 2018, Çarşamba 18:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde yer alan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve bakanlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretlerini yaptığı Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) dönüşünde, medya temsilcilerinin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Yeni sistemin ilk kabinesinde dikkati çeken isimler olduğu dile getirilerek, "Cumhurbaşkanı Yardımcılığı için birçok isim konuşuldu. Nasıl karar verdiniz, tek yardımcıyla mı çalışacaksınız?" sorusu üzerine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın Başbakanlık Müsteşarlığı ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığındaki çalışma döneminde başarılı bir isim olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın açıklamalarından bazı bölümler:

"İleride ikinci başkan yardımcısı atama durumum da olabilir"

Oktay'ın, ABD'de önemli yerlerde çalıştığına dikkati çeken Erdoğan, "Endüstri mühendislerine çok dikkat ederim. Devlet yönetimlerinde de başarılı olurlar. Fuat Oktay, üretimi ve katkısıyla MGK'larda yaptığı sunumlarla hep dikkatimi çekmiştir. Bunun buraya da yansıyacağına inanıyorum. Şu anda bir başkan yardımcısı olarak atadık ama ileride bir ikinci başkan yardımcısı atama durumum da olabilir. Bir mesafe alalım, nerede bir aksama oluyor olmuyor, bakarız. İleride durumu değerlendirir, gerekli görürsek gerekli adımı atarız." diye konuştu.

Kabinede en dikkati çeken isimlerden birinin de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar olduğu ifade edilerek, "Genelkurmay Başkanıyken Milli Savunma Bakanı olarak görevlendirilmesinde ne etkili oldu? Genelkurmay Başkanının yetkilerinde bir değişiklik olacak mı?" sorusu üzerine Erdoğan, 2014 yılı sonunda Avrupa Birliği müktesebatına göre Genelkurmay Başkanlığını Milli Savunma Bakanlığına bağlama süreci ve gerekliliği olduğunu hatırlattı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O günden bugüne biz Avrupa Birliği müktesebatında bir şeylere, tatsızlığa fırsat vermeyelim diye bu işi pek kurcalamadık ama yeni yönetim sistemi içinde bu konuyu arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Çift başlılığın olması doğru bir şey değil. Bunu artık bir yoluna koymamız lazım. Bunu kararlılıkla aşacağımızı tahmin ediyorum. Gerek Hulusi Akar Paşa'nın gerekse Yaşar Güler Paşa'nın ve Ümit Dündar Paşa'nın birbirleriyle olan gönül bağları ve birliktelikleri 'şüpheci nazar' ile bakma gibi bir durumu ortadan kaldırmıştır. 'Sivil-asker' gibi bir yaklaşım kalmamıştır, aşılmıştır. Milli Savunma Bakanı ile Türk Silahlı Kuvvetlerimizin arasındaki ilişkiler çok daha dayanışmacı olacaktır. İnanıyorum ki karar alma sürecinde de bir sekteye fırsat vermeyecektir."

"Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığına bağlanabilir mi?" sorusuna Erdoğan, "Bağlanabilir, hiçbir manisi yok. Dikkat ederseniz, Hulusi Akar Paşa'yı bakan olarak açıkladık. Aynı anda da Genelkurmay Başkanını, Kara Kuvvetleri Komutanını ve Genelkurmay İkinci Başkanını atadık. Çünkü Silahlı Kuvvetler boşluk kabul etmez. Aslında devlet yönetiminde hiçbir yer boşluk kabul etmez. Nitekim ben aşağıda bakanlarımızı açıklamaya giderken, 'Vekaleten olmaz' dedik ve 'Atamaları hemen yapalım' diyerek işi bitirdik." cevabını verdi.

AA

Etiketler: erdoğan, seçim
Okunma Sayısı: 1447
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı