"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İlk 2 turda Meclis Başkanı seçilemedi

30 Haziran 2015, Salı 17:43
TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanı seçimi için ilk tur oylama başladı.

TBMM’de bugün yapılan Başkan seçiminin ilk turunda dört adaydan hiçbiri seçilmek için gereken 367 oyu alamadı.

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın 256 oy aldığı oylamada, en yaşlı üye sıfatıyla geçici başkanlık yaptığı için oy kullanamayan Deniz Baykal 125, MHP’li Ekmeleddin İhsanoğlu 81, HDP’li Mehmet Mir Dengir Fırat 81 oy aldı.

Oylamada 545 oy kullanıldı.

Adaylar, bugün yapılacak 2. turda da 367 oy almaya çalışacak ancak 1. turdaki tablonun 2. turda da değişmesi beklenmiyor.

Yarın yapılacak 3. turda “salt çoğunluk” yani 276 oy aranacak. AKP 258, CHP 132, MHP ile HDP de 80’er sandalyeye sahip olduğu için bu turda da hiçbir adayın başka bir parti desteği olmadan seçilmesi mümkün değil.

3. turda en yüksek oyu elde eden iki aday 4. tura kalacak, en çok oyu alan TBMM Başkanı seçilecek.

TBMM Başkanlığı için ikinci tur oylama başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 25. Yasama Dönemi 1. Yasama Yılı 2. Birleşimi saat 15.00'te açıldı. Birleşimi, Meclis geçici Başkanı Deniz Baykal yönetiyor. TBMM Genel Kurulu'nda, 25. Dönem milletvekilleri tarafından Meclis başkanı seçiliyor. 

TBMM Başkanlığı için Milli Savunma Bakanı AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat yarışıyor. Yapılan ilk tur oylamada 367 oy alan aday çıkmadığı için ikinci tur oylamaya geçildi.

2. Turda Yılmaz: 256, Baykal: 128, İhsanoğlu: 80, Fırat: 80 oy aldı.

Bu tabloya göre birinci ve ikinci turlar neticesinde bir sonuca varılamadı. 25. Yasama Dönemi TBMM Başkanı yarın gerçekleştirilecek 3. ve 4. turlarda belirlenecek.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 4957
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı