"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnce'den Başbakan'a: Evet deyince sen olmayacaksın

27 Mart 2017, Pazartesi 17:43
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan'da sandıklardan 'Evet' çıkması durumuna 'Başbakan Binali Yıldırım' diye birinin de kalmayacağını belirterek, "Başbakan herhalde anlayamamış ki çıkıp meydan meydan gezip 'Evet deyin' diyor, Eevet' deyince sen olmayacaksın. 'Feda olsun Binali' diyor. Yahu babanın dükkanı mı Başbakanlık?" dedi.

Muharrem İnce, Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde toplananlarla bir araya gelip Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için 'hayır' oyu istedi. CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç ile CHP İl Başkanı Esat Şengül'ün de eşlik ettiği İnce, Hükümet Konağı Meydanı'nda seçim otobüsünün üzerinden konuşma yaptı.

Bugünün kendisini zor şartlarda büyüten kamyon şoförü olan babasının ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatan İnce, "Şimdi size soruyorum; zenginin çocuğu milletvekili olacak, garibanın, fakirin çocuğu da El Bab'da, Suriye'de şehit olacak. Yok böyle bir şey" dedi. Referandumda 'evet' demeleri durumunda Cumhurbaşkanı'na 6 ay OHAL yetkisinin verilmiş olacağını savunan İnce, şunları söyledi: 

"Böyle bir yetki verilmez. Ak Partililer 'Bize bir şey olmaz' demesin. Bak Abdullah Gül’ü partiye sokmuyorlar, Bülent Arınç gelemiyor, bir de seninle de arası açılacak, bu yetkiyi babana vermeyeceksin babana. Atatürk’e vermediler bu yetkiyi. Bakın Azerbaycan'da ne oldu? Cumhurbaşkanı çıktı dedi ki, 'Eşimi Cumhurbaşkanı birinci Yardımcısı yapacağım.' Onu da ilk kutlayan Türkiye’nin Enerji Bakanı oldu. Damat, herhalde damat şöyle düşündü, komşuda pişer bize de düşer."

"MİLETVEKİLLERİNİ KORUYORLAR"

Referandumda 'Evet' çıkması durumunda Başbakan Binali Yıldırım’ın da kalmayacağını söyleyen Muharrem İnce, "Başbakan herhalde anlayamamış ki çıkıp meydan meydan gezip 'evet deyin' diyor. 'evet' deyince sen olmayacaksın. 'Feda olsun Binali' diyor. Yahu babanın dükkanı mı Başbakanlık? FETÖ'den tutuklu general, hakim, savcı, öğretmen, hemşire, baklavacı, polis, davulcu, zurnacı var. Bir tek milletvekili yok size inandırıcı geliyor mu? Böyle bir şey olabilir mi? Demek ki milletvekillerini koruyorlar."

ELBİSTAN'DA KONUŞTU

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde konuştuktan sonra Elbistan İlçesi'ne geçti. Malatya Caddesi'nde kendisini bekleyen kalabalığa seçim otobüsü üzerinden hitap eden İnce, Elbistanlılardan sandıkta 'hayır' oyu kullanmalarını istedi.

Vatandaşın Anayasa değişiklik paketini okuması durumunda yüzde 1 dahi 'evet' çıkmayacağını savunan İnce, "Mesala polis memuru olup da buna 'evet' diyorsa şunu bilmesi lazım. Öyle bir yetki veriyorsunuz ki 'evet' deyince Cumhurbaşkanı'na, eğer bir gün derse ki 'Yahu bu polis teşkilatında çok fazla FETÖ'cü var, bütün teşkilatı feshediyorum, kapatıyorum, lağvediyorum polis teşkilatını. Yenisi kuracağım.' Bunu yapma yetkisini veriyorsunuz" dedi.

"BENİ TRT'DE GÖRÜYOR MUSUNUZ?"

Kendilerinin partiye ait araçla, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın ise devletin uçağı ve helikopteri ile devletin televizyonunu kullanarak propaganda yaptığını söyleyen Muharrem İnce, "Biz de elektrik faturası ödüyoruz, 'evet' diyenler de ödüyor. Beni TRT'de görüyor musun, görmüyorsun? TRT'ye ben de para ödüyorum. Niye hep 'evet' diyenleri gösteriyor devletin televizyonu? TRT'ye, o TRT payı var ya yüzde 2, haram zıkkım olsun" diye konuştu.

"PKK'NIN 'HAYIR' DEDİĞİNİ DUYMADIM"

Muharrem İnce, referandumdan 'evet' çıkması için her türlü yalanının da konuşulduğunu anlatırken, şunları söyledi:

"Yalanlara bakın yalanlara. PKK 'Hayır' diyormuş. Ben duymadım, siz duydunuz mu? Televizyonlarda PKK'nın 'hayır' dediğini duydunuz mu? Yahu bir terör örgütü propaganda yapabilir mi? Yapıyorsa sen devletsin, sana yazıklar olsun. Ensesine bineceksin. Peki, bunlar nereden biliyor propaganda yaptığını? Acaba eski ortaklarıyla görüşüyorlar mı?"

DHA

Okunma Sayısı: 977
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı