"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İran'dan koalisyon eleştirisi

12 Ekim 2014, Pazar 20:03
"Bazı ülkeler, IŞİD'le mücadele iddiasıyla koalisyonlar kurmalarına rağmen, kurulan bu koalisyonlar hiç bir şekilde Kobani'ye yardım etmiyor. Çünkü başka hedefleri var"

İran'ın Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonunun Kobani'ye yardım etme hedefi olmadığını iddia etti.

İsfahan'da, "İslami Uyanış'ın İran'daki ilk Evi" adlı bir araştırma merkezinin açılışında konuşan Laricani, "Bazı ülkeler, IŞİD'le mücadele iddiasıyla koalisyonlar kurmalarına rağmen, kurulan bu koalisyonlar hiç bir şekilde Kobani'ye yardım etmiyor. Çünkü başka hedefleri var" dedi.

 Laricani, "Batılı ülkelerin IŞİD'e karşı yaklaşımları dün başkaydı bu gün başka. Dün, radikal unsurları kendilerine hizmet etmeleri için destekledikler, bugün ise kendileri için tehlike görüyorlar" diye konuştu.

 Batı kültürünün bugünün insani değerlerine zarar verdiğini savunan Laricani, "Batı kültürü, bugün insani değerlere zarar veriyor, insanı sarhoş ediyor. Batılı düşünürler dahi bu yozlaşmış kültürü ciddi olarak eleştiriyor" ifadelerini kullandı. 

Açılışını yaptığı Merkez hakkında açıklamalar yapan Laricani şöyle devam etti:

"İslami uyanış mücadelesi, İslam ümmetinin kendi ayakları üstünde durma ve bağımsızlık mücadelesidir. Seyyid Cemaleddin Afgani'nin mücadelesi ve Mısır'daki Seyyid Kutub'un mücadelesi de bu yöndeydi. İslami uyanış dalgası her nerede olursa olsun, ümmetin sermayesidir. Bu sermayenin üzeri kısmen örtülse de hiç bir zaman ortadan kaldırılmaz ve yok edilemez". 

İsfahan'da açılışı yapılan ve "Meşrutiyet Evi" adlı müze ile birlikte faaliyete giren araştırma merkezi ve müze, İran Meşrutiyet Hareketi'nin öncüsü olarak kabul edilen İslam alimlerinden Ayetullah Ağa Necefi İsfehani’nin restorasyon çalışmaları yapılan evinden oluşuyor. 

 

Etiketler: kobane, iran, koalisyon
Okunma Sayısı: 814
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı