"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

IŞİD'e karşı savaş IŞİD'i güçlendiriyor

22 Ekim 2014, Çarşamba 15:05
Independent gazetesi yazarı ve deneyimli Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, "Savaşı kim kazanıyor? IŞİD? ABD? Kürtler? Suriyeliler? Iraklılar?" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Fisk yazısında şu satırlara yer verdi:

Savaşta olduğumuzu hatırlıyor muyuz yoksa unuttuk mu? Tabii ki de unuttuk. O nedenle doğruları konuşmalıyız. Silah şirketi Rytheon ile ABD donanması arasındaki 251 milyon dolarlık yeni bir sözleşme yapıldı. Böyle bir harcama Ebola'ya yapılsaydı, inanın bana, Ebola diye bir şey kalmazdı. IŞİD'e karşı savaş IŞİD'i güçlendiriyor. Her ölen IŞİD militanına karşı, üç-dört yeni militan yaratmış oluyoruz. IŞİD'e atılan her bombayla geleceğin Ebola virüsünü bulaştırıyoruz. Irak'a daha önce gönderilen "bir grup silahlı adam" IŞİD'e karşı yeniden gönderilecek, aynı bombalar ülkeye tekrar atılacak, asıl kazanan ve bu savaştan kar elde eden silah şirketleri olacak.

Kaynak: VATAN

Etiketler: robert fisk, özel haber
Okunma Sayısı: 1912
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı