"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İslâm dünyasının sessiz kalması dramdır

02 Eylül 2017, Cumartesi 15:35
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, “Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgemizdeki gelişmeler karşısındaki mücadelemizi sahada yer alarak ve siyasî, diplomatik duruşumuzla sürdürmek zorundayız” dedi.

Arakan’daki katliâma değinen Erdoğan, “Arakan gibi mesafe olarak bize uzak gözükse de aslında benzer bir senaryonun tatbik edilmeye çalışıldığı coğrafyalarda da mücadelemizi sürdüreceğiz. 3 gündür Arakan ile ilgili olarak devlet başkanlarını, BM Genel Sekreteri’ni aradım. Bir duyarlılık istiyorum. Katliâm ve baskılarla Arakan Müslümanlarının geçmişi Myanmar’dan silinmeye çalışılıyor. Hayatlarını kurtarmak için çaldıkları tüm kapılar yüzlerine kapanan Arakanlıların radikal terör örgütlerine yönelmelerinin adeta teşvik edilmesi ise üzerinde ayrıca düşünülmesi gereken bir durum. Kadim İslâm medeniyeti yok edilmeye çalışılıyor. İnşallah bu kanlı oyun Arakan’da bozulacaktır. Orada bir soykırım var. Sessiz duruyorlar. Sadece Arakan Müslümanları değil diğer etnik, dinî gruplar da ciddî baskı altında. Demokrasi maskesi altında yürütülen bu soykırıma göz yumanlar katliâma ortaktır. Dünya medyası da yaşanan katliâmın ortağıdır. İslâm dünyasının da sessiz kalması ayrı bir dramdır. Türkiye olarak bu konudaki hassasiyetimizi dile getiriyor, bölgede insanî yardım faaliyeti yürütüyoruz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

DHA

Etiketler: erdoğan, arakan
Okunma Sayısı: 1123
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı