"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsmi 5 milyon liralık usulsüzlükle anılan eski vali siyasete giriyor

31 Ağustos 2015, Pazartesi 16:39
Terör eylemleri açısından kritik illerden Bitlis’in merkeze alınan valisi Orhan Öztürk, Ankara’daki yeni görevine bugün başladı. Merkez valiliği görevinde 10 dakika kalan Vali Öztürk, bu görevinden istifa etti.

Merkez valiliği görevinde en kısa süre görev yapan vali olarak bürokrasi tarihine geçen Vali Öztürk’ün 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri’nde milletvekili adayı olmak üzere istifa ettiği öğrenildi.

Bir dönem AKP İskilip Belediye Başkanlığı yapan Öztürk, İstanbul’da Darülaceze Başkanlığı, Küçükçekmece Kaymakamlığı, İstanbul Vali Yardımcılığı görevlerinden sonra Bitlis Valiği’ne atanmıştı. Medyanın yakından tanıdığı Öztürk, yeniden siyaset sahnesine dönüyor.

5 MİLYONLUK USULSÜZLÜK

Eski Bitlis Valisi Öztürk hakkında valilik bütçesinde yapılan usulsüz harcamalar iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılmıştı. Öztürk hakkında İçişleri Bakanlığı 2 müfettiş görevlendirmişti. Müfettişler, 3 aylık inceleme sonrası hazırladıkları raporda, Bitlis Valiliği'nde 5 milyon liralık usulsüz harcama yapıldığını tespit etti. Soruşturma kapsamında merkeze alındığı belirtilen Bitlis Valisi Öztürk, İstanbul Küçükçekmece Kaymakamlığı görevini yürütürken Şubat 2014'teki kararname ile Bitlis'e vali olarak atanmıştı.

İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Öztürk, hakkında çıkan usulsüzlüki ddialarıyla ilgili şunları söylemişti: 

"Yapılan harcamalar idari geleneklere, mevzuata, bölgenin içinde bulunduğu sosyal şartlara uygun, sosyal yardım ve geleneksel sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere eğitim, sağlık, engellilik gibi konularda çalışan vakıf ve derneklere, çocuklara, gençlere ve güvenlik konusunda çalışan kurumlara verilen cüzi desteklerdir. Gençlerimizin, öğrencilerimizin, esnaf ve 300 muhtarımız başta olmak üzere, yerel yöneticilerin kültür gezilerine, irfan, edep ve ahlak konusunda yapılan çalışmalara valiliğimizce katkı sağlanmıştır. Sosyal altyapıya yapılan farklı uygulamalar eksik ve yanlış değerlendirilebilmektedir. Bu açıdan ilin bu konudaki kurum ve kuruluşlarından bilgi almak mümkündür."

"Tasarruflu olmak para harcamamak değildir, yönetmek harcamaktır" diyen Öztürk, "Valiliğin temsil makamı oluşu sebebiyle, ilin seçilmiş ve atanmış üst düzey bütün yöneticilerine ayrım yapılmaksızın getirdikleri hediyelere eşdeğer yılbaşı hediyesi alınıp, verilmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Merkezi

Etiketler: orhan öztürk, vali, bitlis
Okunma Sayısı: 4016
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı