"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İttifak yasası anayasaya aykırı

22 Mart 2018, Perşembe
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener yönetiminde toplanan İYİ Parti Başkanlık Divanında alınan kararlar İYİ Parti Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Aytun Çıray tarafından Meclis’te yapılan bir basın toplantısıyla açıklandı.

Başkanlık  Divanında, hukukun üstünlüğü ve seçim güvenliği, yargının durumu ve Anayasa’nın emanet edildiği Anayasa Mahkemesi ile ilgili  sorunlar hakkında bir takım tespitlerin kamuoyu ile paylaşma kararı alındığını belirten Çıray, sözü TBMM’nin yangından mal kaçırır gibi  geçirdiği 26 maddelik ‘seçim ittifakı ve sözde seçim güvenliği’ kanununa getirdi.

Suç işleyenlere af yasası

Ana muhalefet partisinin bu kanunu anayasa mahkemesine götüreceğini açıkladığını belirten Çıray, söz konusu yasanın aslî amacının 16 Nisan 2017 referandumunda tam kanunsuzluk suçu işleyen başta YSK üyeleri olmak üzere bütün sorumlulara af çıkararak onların güvenliğini sağlamak olduğunu vurguladı. “İYİ Parti olarak cumhurbaşkanı seçileceğine emin olduğumuz Sayın Akşener yönetimindeki Türkiye’de Anayasa’ya yüzde yüz aykırı olarak çıkartılan bu örtülü affı hiçbir surette tanımadığımızı şimdiden açıklamayı Türk milletine karşı bir borç biliyoruz” dedi.

AYM’ye tarihî çağrı

Başkanlık Divanı  açıklamasında, “İYİ Parti olarak bize göre hukukun üstünlüğünü korumanın yolu, onu korumakla görevli kurumların varlığı fonksiyonlarını icra etmelerine bağlıdır. Bu yüzden Anayasa Mahkemesi bu kanunu hiç tereddütsüz reddetmelidir. Anayasa Mahkemesi bu gerekliliği yerine getirmekle yükümlüdür. AYM bu yükümlülüğü yerine getirmediği takdirde kendi varlık nedenini ortadan kaldırmış olacaktır” denildi.

Okunma Sayısı: 2573
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı