"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kamalak ile Destici, basın mensuplarıyla bir araya geldi

03 Mayıs 2015, Pazar 10:13
Milli İttifak liderleri Mustafa Kamalak ile Mustafa Destici, medya temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Şişli'deki Grand Cevahir Otel'de gerçekleştirilen yemekli programa Yeni Asya Gazetesi'nden Mücahit Çakır ve Yasin Kuvvetli, Zaman Gazetesi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kamış, Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, Samanyolu Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar, Gazeteci Yazar Tarık Toros, Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş, Rota Haber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, Gazeteci Yazar Ahmet Hakan, Vahdet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yener Dönmez, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Akit Gazetesi'nin sahibi Mustafa Karahasanoğlu ile birçok basın mensubu katıldı.

Liderler gündeme dair önemli konularda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

"HAKİMLERİN KARARINDAN DOLAYI TUTUKLANMASINI ASLA KABUL EDİLEMEZ"

'Milli İttifak' liderlerinden Mustafa Kamalak, Hidayet Karaca ve 62 polis hakkında tahliye kararı veren hakimlerin tutuklanmasına ilişkin, “Hakimi kararından dolayı tutuklamak kararı kabul edilemez. Hukuku hakkı savunmak ne zamandan beri ‘paralelci olmak’ oldu” dedi. 

Aynı zamanda hukukçu olan Prof Dr. Mustafa Kamalak, Hidayet Karaca ve 62 polis hakkında tahliye kararı veren hakimlerin tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Hukuka göre insanların tutuklanmasını gerektiren durumların belli olduğuna dikkat çeken Kamalak, “Mevcut iktidarın çıkarttığı 5271 CMK’ya göre hangi hallerde insanların tutuklanması gerektiği bildirilmiş. 100 ve 101.maddelerine göre bir kişinin adresi belli değil ise, serseri bir hayat yaşıyorsa ve kaçma ihtimali varsa tutuklanabilir. Hakim savcı tutukluyorsun, bunların kaçma ihtimali mi var? Tutuklama bir baskı aracı olarak kullanılmamalı. Hakimi kararından dolayı tutuklamak kararı kabul edilemez. Hukuku hakkı savunmak ne zamandan beri ‘paralelci olmak’ oldu.” şeklinde konuştu. Kamalak, tutuklamalarla korku dehşeti saçıldığı beyanında bulundu.

RİSALE-İ NUR'A DEVLET TEKELİ SORULDU

Muhabirimiz Mücahit Çakır, soru-cevap bölümünde milli ittifak liderlerinden Mustafa Kamalak'a Risale-i Nur'a uygulanan devlet tekeliyle ilgili bir soru yöneltti. Kamalak, kendisine yöneltilen "Risale-i Nur'a uygulanan bir devlet tekeli var. Bugüne kadar tamamen sivil insiyatifle gelen bu eserler artık devletin izni ve denetimi altında basılıyor. Bu konuyla ilgili görüşünüz nedir?" sorusuna şöyle cevap verdi:

Bir akademisyen olarak aşağıdan beri savunduğum temel bir ilke var. Siz, caddeleri, meydanları tıklım tıklım dolduran kalabalıklardan korkmayın. Siz, bir düşünürün, bir mütefekkirin dört duvar arasında neşrettiği fikirden korkun. O fikir, dört duvarı, Bizans'ın surları kalınlığında olsa bile aşar. Ülkenin sınırlarını bile aşarak geçer.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1415
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı