"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kamuda görevden almalar tam bir fırsatçılığa dönüştü

03 Eylül 2016, Cumartesi 15:28
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Resmi Gazete'de yayınlanan 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamuda görevden almaların tam bir fırsatçılığa çevrildiğini öne sürerek, 2 Eylül'ün de iktidar eliyle demokrasiyi kesintiye uğratan darbelerden biri olarak tarihe not düşüleceğini söyledi.

Geçen 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra durumun muhalif operasyonuna döndürüldüğünü ileri sürün Musa Çam, "Kamuda 41 bin 811 kişi tasfiye edilerek görevden alınıyor, barışa imza atan akademisyenlerin neredeyse tamamı görevden alınıyor, Meclis'te AKP'nin de imzasıyla belediyelere kayyum atanmama kararı alınmasına rağmen KHK ile belediyelere kayyum atanıyor. Meclisin iradesi, demokrasi hiçe sayılıyor, siz ne yaparsanız yapın OHAL kapsamında Saray eliyle biz her istediğimizi yaparız mesajı veriliyor. Bunların hepsi ile fiili bir darbe uygulamasıyla karşı karşıya olduğumuzu, Türkiye'de yasaların ve anayasanın tamamen askıya alındığını görüyoruz" dedi. 

"Hani kurunun yanında yaş yanmayacaktı? Hani OHAL, halka karşı ilan edilmemişti" diye soran Çam, Bakan istifası, yargı yılının açılışı, akademisyenlerin ihracı konularında da bir fiili darbe uygulamalarının yaşandığını savunarak "Yeni KHK'ler ile üniversiteler hedef alındı. İhraç edilen 2 bin 346 akademisyen arasında Eğitim-Sen üyeleri ile barış metnine imza atanlar da var. Üniversite düşüncenin üretildiği yerdir. Sırf senin gibi düşünmüyor diye ceza kesemezsin. Bakanların istifa mektupları Erdoğan'ın çekmecesinde. Dilediğinin ipini çekiyor. Yargı yılının açılışı yürütmenin bir parçası, başı gibi yansıtılmaya çalışılan Saray'ın daveti şeklinde gerçekleşiyor. Yargının tarafsızlığı, bağımsızlığı ayaklar altında. Buna karşı çıkanlar suçlanıyor. Yenikapı ruhuna zarar verdiniz diye bizler eleştiriliyoruz. Biz darbeye karşı olduğumuz için Yenikapı'daydık. Bunu bir fırsata dönüştürüp kendi darbenizi yapmanız için değil" dedi.

DHA

Etiketler: musa çam, khk, darbe
Okunma Sayısı: 5792
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • kerem

    4.9.2016 14:21:17

    Bu düello gibi bir şey.Kim kime önce sen paralel yada fetöcüsün derse o diğerini alt etmiş olacak.Kısacası bu kelimeler herkesin celladı ve eceli olacak.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı