"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kapatılan kışlalar, dönüşüm projelerine

07 Ağustos 2016, Pazar
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, darbe girişiminin ardından gündeme gelen askeri alanların şehir dışına çıkarılmasıyla ilgili ilk çalışmayı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile yaptıklarını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki “Şu anda çalışma başladı, ilk çalışmayı biz Bakanlık olarak tapu kadastroda yaptık. Ne kadarlık bir askerî alan olduğunu gördük. Meselâ İstanbul’un yüzde 2’si askeri alan” dedi. Bakan Özhaseki askerî alanların yeşil alan olarak açılması, rekreasyon alanı olarak kullanılması teklifinde bulunacağını belirtirken, sıkışıklık yaşanan dönüşüm projelerinde de kullanılabileceğinin sinyalini verdi. Söz konusu yerlerin 1930-1950 arasında kurulduğunu hatırlatan  Özhaseki, o yıllarda şehrin dışında, çeperlerinde, kenarlarında olan yerlerin şehirlerin tam merkezinde kaldığını belirtti. Silâh atış talimleri yapmak isteyen bir grubun şehir içerisinde, merkezde olmaması gerektiğini ifade eden Bakan Özhaseki, şöyle devam etti: “Dünyanın neresinde var böyle bir şey? Böyle bir yapı yok. O zaman bunların dışarıya çıkarılması esas. Doğru olanı yapmak lâzım” dedi. 

Dönüşüm için kullanılabilir

Kışlaların nasıl kullanılacağı sorusuna cevap veren Özhaseki, “milletin kullanımında olması esas, ama ola ki böyle bir yerden ziyade dönüşüm projelerinde sıkışmışlığımızda var. Bazı semtlerde öyle sıkıştık ki yeni rezerv alan belirleyemiyoruz, rezerv alan belirleyemediğimiz için de mahalle dönüşmüyor. Bir deprem olduğunda Allah korusun, biliyoruz ki o mahallenin yüzde 80’i  yıkılacak, yok olacak, binlerce insan ölecek orada. Peki, bunu dönüştürmek lâzım, nasıl dönüştüreceğiz? Bunu dönüştürmek için herkesin evini yıkıp, yeniden yapıp teslim edecek bir yapı da yok. Bir taraftan boş bir alan bulup oraya da taşıyarak ve çıkan yerleri değerlendirerek, boşalan yerleri değerlendirerek, buna biz ‘raf  sistemi’ de diyoruz, böyle bir alanda da kullanılabilir diye bir fikrim var benim, ama daha bunu daha sunmadım, kesinleşmedi” dedi. 

 

Okunma Sayısı: 2645
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • behcet

    7.8.2016 21:03:01

    ranta dönüşmesin de!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı